Wpis z mikrobloga

To jest myślę, że max co Raul Sanllehi może wyciągnąć z tego okienka transferowego biorąc pod uwagę jego zdolności:
- przedłużenie kontraktu Aubameyanga na pensji Ozila
- ściągnięcie Parteya za 50 mln € płatne z góry
- kupienie za 35 mln € Gabriela Magalhãesa od jego znajomych z Lille rozłożone na raty w podobnie jak z Pepe
- wymiana Mkhitaryana z dopłatą 5-7 mln € za Justina Kluiverta by suma piłkarzy Mino Raioli w klubie się zgadzała
- zakup Szoboszlaia za 24 mln € płatne w 3 ratach
- po występach Mustafiego pod Artetą pewnie przedłużą z Niemcem kontrakt, pewnie też dlatego, że nie będą chcieli od razu nakładać na Salibę dużej presji

Chyba takie letnie okno transferowe biorąc pod uwagę kompetencje góry moglibyśmy uznać za ogromny sukces. Nim ktoś się zapyta skąd wezmą na to pieniądze to większość dużych klubów szykuje się do wzięcia pożyczek w związku z sytuacją spowodowaną pandemią, część już wzięła, z Premier League np. Manchester United - £140 mln, Tottenham £175 mln.

Być może klub opuszczą:
- Elneny 5 mln €
- Niles 20 mln €
- Sokratis 5 mln €
- Elneny 7 mln €
- ktoś z dwójki Mustafi, Holding za 15 mln €
- Torreira koło 40 mln €
- Aubameyang 40 mln €
- Lacazette pewnie też koło 40 mln €
- Roma za Mkhitaryana zapłacić nie chce i oferuje wymiany z dopłatą
#arsenal
Pobierz Pustulka - To jest myślę, że max co Raul Sanllehi może wyciągnąć z tego okienka trans...
źródło: comment_1593276082syI5b3NVVXebmxQYUz1QF2.jpg

Czy byłbyś zadowolony z takiego składu na 2020/21?

• Tak, nic lepszego nie ściągną. 33.3% (10)
  • Nie, klub stać na więcej. 23.3% (7)
  • To nierealne z tymi ludźmi u góry. 43.3% (13)

Oddanych głosów: 30

• 6
@Pustulka: To w końcu przedłużamy kontrakt Auby czy jednak go sprzedajemy za 40 mln? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ja nadal liczę na to, że jednak MLS odezwie się po Ozila i ktoś go tam weźmie (może wspominane DC United).
Dla mnie za dużo obrońców, jeśli byśmy jakiegoś kupowali to w miejsce innego (Mustafi), a Holdinga bym wypożyczył na sezon i wróciłby jak nowy (czyli z sezonu 2016/17).
To w końcu przedłużamy kontrakt Auby czy jednak go sprzedajemy za 40 mln? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@MatEng: To niżej tylko informacja ile można potencjalnie uzyskać, w tej chwili nie sądzę by chciał go przedłużyć, tylko czeka na ofertę Interu, Barcy, Juventusu czy innego PSG, ewentualnie ma plan by odejść za darmo za rok.

Ja nadal liczę na to, że jednak MLS odezwie się po Ozila i
@Pustulka:

czeka na ofertę Interu, Barcy, Juventusu czy innego PSG

Dobrze by było (niestety) sprzedać w tym okienku, w PSG nie wierzę, ale jeśli Higuain faktycznie by odszedł lub Martinez do Barcelony to już prędzej.

No nic, może ostatni sezon jakoś wytrzymamy z Ozilem w składzie.

Jest mowa, że klub planujesz sprzedać dwóch z spośród: Mustafi, Holding, Sokratis, a Chambers też pewnie by wchodził na listę gdyby nie to, że jest