Wpis z mikrobloga

trzeba wziąć pod uwagę, że jest to klub, który w tamtym czasie był zaangażowany w organizowanie całego systemu korupcyjnego. De facto od pierwszych kolejek rywalizował w specyficznych korupcyjnych zawodach z innymi klubami, które próbowały ustawić ten awans. Cracovia zawierała nawet pewnego rodzaju sojusze, bo przecież jej przedstawiciele mieli wpływ także na wynik meczu pomiędzy dwoma innymi klubami, które walczyły z nimi o awans. Klub nawiązywał kontakty zarówno z osobami, które z nimi stale współpracowały, ale również z ″Fryzjerem″ i innymi ″ustawiaczami″. W związku z tym, że działalność korupcyjna była bardzo szeroka, kara powinna być dotkliwa. Tym bardziej, że dotkliwą karę poniosły także inne drużyny, które w tym sezonie prowadziły taką działalność. W przypadku np. Zagłębia Lubin nie udało się udowodnić ustawienia wszystkich meczów, ale ten klub jest dobrym odnośnikiem do ustalenia kary dla Cracovii. Klub z Lubina w tamtym okresie również był beneficjentem tego korupcyjnego procederu, bo także awansował do Ekstraklasy.

https://sport.tvp.pl/48657005/korupcja-w-cracovii-adam-gilarski-cracovia-wspolpracowala-z-fryzjerem

Niedługo wyrok dla Cracovii w sprawie ustawiania meczów. Jaki macie pogląd na karanie klubu po tylu latach? Jaka kara wydaje się być słuszna?

#ekstraklasa #cracovia #pilkanozna

Jaka kara?

• Tylko kara finansowa 26.4% (19)
  • -10 pkt. 9.7% (7)
  • -20 pkt. 15.3% (11)
  • -30 pkt. 9.7% (7)
  • Degradacja 38.9% (28)

Oddanych głosów: 72

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tr0llski: Trudna sprawa, ale skoro karano kluby degradacją/ujemnymi punktami pomimo, że zmieniło się środowisko zarządzające klubem, to chyba należałoby w przypadku Cracovii być konsekwentnym.
  • Odpowiedz
@kosteq64: Szczerze powiedziawszy dałem możliwość wyboru kary finansowej tylko dlatego, że w środowisku kibiców Cracovii wszystko powyżej uważają za skandal i niesłusznym karaniem.

W mojej opinii -20 pkt. i olbrzymia kara finansowa byłaby ok.
  • Odpowiedz
@wypopeq2599: ja im dojebia -30 to Cracovia walka o utrzymanie nastepny sezon( ͡° ͜ʖ ͡°) Max 12 miejsce xD Oni do 15/20 kolejkii beda to niwelowac a czy dopisze szczescie i sie utrzymaja to inna baja
  • Odpowiedz