Tatusiu kochany. W dniu twojego święta chciałbym ci podziękować za to że byłeś mega-gangster i cwaniura w latach 90. Za to że chlales, biłeś mamę i znęcałeś się nade mną. Za to że wyzywales mnie od p--d i cipek bo nie byłem takim cwaniakiem i kozakiem jak ty tylko delikatnym i bojaźliwym dzieckiem. Dziękuję że robiłeś w domu libacje z kolegami a jak mama pracowała to ty zabierales mnie do swojej kochanki i zmuszales mnie do bawienia się z jej głupim dzieciakiem jak ty ją waliles w drugim pokoju. Dziękuję. Dzięki temu że byłeś dla mnie tak okrutny i nieczuły nauczyłeś mnie że muszę sobie radzić. Dzięki temu, jak miałem 8 lat, to powiedziałem Ci żebyś w---------ł z domu bo już nie wytrzymam. Nie tylko tobie... Mamie, babciom, szkolnemu pedagogowi, policji... Wszystkim powiedziałem że masz w---------ć bo mam Cię dość. No i w-----------ś... Okazało się że aż do więzienia, bo jednak krzywdziles nie tylko mnie ale innych ludzi też. Dziękuję, nauczyłeś mnie że nie muszę się bać tylko muszę stawiać na swoim i walczyć o to jeżeli uważam to za słuszne. Pokazałeś mi jakim człowiekiem nie być, jakim ojcem nie być i tego że jak się jest złym człowiekiem to prędzej czy później dopadną cię konsekwencje. Nadal nie jestem mega kozakiem, bić się nie umiem i alkoholu jakoś bardzo nie lubię także chyba dumny byś ze mnie nie był, ale dziękuję, bo nauczyłeś mnie jak być dobrym człowiekiem. Szkoda że nigdy mi nie wybaczyles tego że, jak to mówiłeś - "sprzedałem cię na psach", ja Ci już dawno wybaczyłem to co zrobiłeś mi. Życzę Ci powodzenia w życiu i żeby już nigdy 8latek Cię nie pokonał. xD #dzienojca
@buhubuhu: nieźle walnięty jesteś, że takie brudy piszesz w Internecie. Pewnie jesteś jakimś pajacem, który sobie robi zarzutki w ten sposób. Tak czy siak, nie szanuje.
@buhubuhu może c---a ci dadzą słowa anonimowego nastoletniego Mirka ale jestem z ciebie dumny i mogę się z tobą utożsamic, przynajmniej ty będziesz dobrym ojcem
@Brother_of_Steel: lol... Jakie brudy? To było ponad 20 lat temu. Tekst jest prawdą ale jest raczej historia z happyendem więc czemu się nie podzielić. Przeczytałem trochę wpisow tutaj jakie to ludzie nie mieli ciężkie dzieciństwo przez ojców i też napisałem sobie swoją historię. @Mechaninatoret: dzięki. Ojcem już jestem od kilku lat i uważam się za dobrego tatusia. Życzenia i laurkę dostałem, nawet pozwolono mi się dziś wyspać :).
@buhubuhu: było czy nie było, skoro do tego wracasz, to jednak coś dalej siedzi. Poza tym, nie lubię ludzi, którzy tworzą takie wpisy dla atencji. Słabe i tyle. A już rozwalił mnie komentarz, że uważam się za dobrego ojca. Ja mam czwórkę dzieci i nigdy bym tak nie powiedział. Dowiem się, jak moje dzieci dorosną, bo to co nam się wydaje, a to co jest, to są dwie różne sprawy...
@Brother_of_Steel: ojoj dobra... Nie wchodziłem głębiej w analizę mojego ojcostwa, z grubsza się zgadzam z Twoim zdaniem że to historia nas oceni ale co złego jest w tym że ja uważam że jestem dobrym ojcem? Ktoś tu chyba nie dostał laurki i teraz się dąsa w internetach ( ͡°͜ʖ͡°). Wszystkie wpisy i komentarze są tworzone dla atencji. Na tym polega to medium żeby podbijać
@Brother_of_Steel: a wracam do tego dlatego że dziś dzień ojca... Z tego co rozumiem to takie święta mają właśnie na celu jakąś refleksje związane z ojcem. Na codzien raczej o tym nie myślę.
@buhubuhu: ja rozmawiam z tobą, a nie pisze dla atencji. Jak coś publikuje, to mnie interesuje czyjeś zdanie, a nie lizanie się po fiutach. A takie historyjki jak twoja, to właśnie lizanie się po fiutach i tyle. Oj, jak ci współczuję, jakim będziesz dobrym tata, itp. itd. I uważam, że żebranie o atencję w ten sposób jest słabe i tyle. Ot, moje o pięć groszy w temacie. A też miałem
@Brother_of_Steel: ze względu na zakończenie uważam że mój post ma charakter lekko humorystyczny. Nie oczekuję że ktokolwiek mnie będzie pocieszał. Bo dlaczego miałby? Przecież ogarnąłem temat gładko. Jak miałeś ze starym jazdy to trzeba było go posadzić do więzienia a nie płakać mi tu że też coś tam miałeś ;). (Żart)
Poważnie piszesz tutaj żeby poznać zdanie innych ludzi? Trochę straszne bo musisz mieć niezłą sieczkę jeżeli tworzysz swoj światopogląd
@buhubuhu: jest. Tylko trzeba rozmawiać z ludźmi, którzy potrafią rozmawiać. A większości ludziom niestety w sieci puszczają zwieracze. Z tobą na przykład też dyskutuje i poznaje twój punkt widzenia w ten sposób. Całkiem to udanie wychodzi, wbrew temu co piszesz. Ale rozumiem, że chciałeś mi wbić szpilę, tylko trochę nie wyszło ¯\_(ツ)_/¯
@Brother_of_Steel gościu zbastuj, bo faceta co nie miał łatwo a jakoś sobie poradził krzywdzisz. Jakby nikt nigdy nie publikował takich historii to nie miał byś wielu dzieł sztuki, dzieł poruszających, zmuszających do refleksji. Jeśli to, co napisał jest prawdą to napisał to z klasą. Nie pierze brudów, nie szuka atencji. Miał przerąbane. Po jego wpisie ja doceniam moich Rodziców, mojego Ojca, zastanowiłem się, nad tym jak może było u różnych kumpli
@Brother_of_Steel: nie chciałem (może trochę), jest to moje zdanie. Wiele godzin zmarnowałem na dyskusje w internecie które nic nie przyniosły poza tym że zepsuły mi popołudnie. Mam trochę traumę. Jeśli już dyskutować to na pewno nie jako wymyślone internetowe awatary tylko pod swoimi nazwiskami. Ja wykop traktuje (przeważnie) czysto rozrywkowo. Że najbardziej lubię wesołe historię z życia czytać to też staram się dokładać takiego kontentu.
@buhubuhu: spoko, jak widzisz nie zawsze tak jest, mam nadzieję, że moje zdanie nie zepsuło ci popołudnia. Jeśli tak, to nie było to moim celem. Staram się nie zakładać niczego, pomimo, że też miałem takie dyskusje z różnymi osobami, staram się w miarę możliwości do każdego podchodzić indywidualnie, czasem operuje się pewnymi skrótami myślowymi, ale po to się dyskutuje, żeby takie rzeczy rozwiewać. @SkorpionX: człowieku, jedyną osobą która
nieźle walnięty jesteś, że takie brudy piszesz w Internecie. Pewnie jesteś jakimś pajacem, który sobie robi zarzutki w ten sposób. Tak czy siak, nie szanuje.
@Brother_of_Steel: czy określenie "bialorycerzyk" nie stosuje się do obrońców kobiet? Czy Ty właśnie zasugerowales moją płeć? Teraz to mnie w-------s ( ͡°͜ʖ͡°) A tak serio to kłóćcie się o co chcecie. Jesteśmy w internecie. To nie dzieje się przecież naprawdę. My nie istniejemy ;)
@buhubuhu: ej, no nie żartuj. Białorycerzyk dla mnie to raczej generalnie taki obrońca moralności, tam gdzie nie trzeba. Poza tym nie można dyskryminować ludzi, może kolega jest gejem? Nie wiemy tego. Tak czy inaczej, przed napisaniem czegokolwiek wypadałoby chociaż przeczytać całość dyskusji @SkorpionX.
W dniu twojego święta chciałbym ci podziękować za to że byłeś mega-gangster i cwaniura w latach 90. Za to że chlales, biłeś mamę i znęcałeś się nade mną. Za to że wyzywales mnie od p--d i cipek bo nie byłem takim cwaniakiem i kozakiem jak ty tylko delikatnym i bojaźliwym dzieckiem.
Dziękuję że robiłeś w domu libacje z kolegami a jak mama pracowała to ty zabierales mnie do swojej kochanki i zmuszales mnie do bawienia się z jej głupim dzieciakiem jak ty ją waliles w drugim pokoju.
Dziękuję. Dzięki temu że byłeś dla mnie tak okrutny i nieczuły nauczyłeś mnie że muszę sobie radzić. Dzięki temu, jak miałem 8 lat, to powiedziałem Ci żebyś w---------ł z domu bo już nie wytrzymam. Nie tylko tobie... Mamie, babciom, szkolnemu pedagogowi, policji... Wszystkim powiedziałem że masz w---------ć bo mam Cię dość.
No i w-----------ś... Okazało się że aż do więzienia, bo jednak krzywdziles nie tylko mnie ale innych ludzi też.
Dziękuję, nauczyłeś mnie że nie muszę się bać tylko muszę stawiać na swoim i walczyć o to jeżeli uważam to za słuszne. Pokazałeś mi jakim człowiekiem nie być, jakim ojcem nie być i tego że jak się jest złym człowiekiem to prędzej czy później dopadną cię konsekwencje.
Nadal nie jestem mega kozakiem, bić się nie umiem i alkoholu jakoś bardzo nie lubię także chyba dumny byś ze mnie nie był, ale dziękuję, bo nauczyłeś mnie jak być dobrym człowiekiem.
Szkoda że nigdy mi nie wybaczyles tego że, jak to mówiłeś - "sprzedałem cię na psach", ja Ci już dawno wybaczyłem to co zrobiłeś mi.
Życzę Ci powodzenia w życiu i żeby już nigdy 8latek Cię nie pokonał. xD
#dzienojca
@Mechaninatoret: ale bzdury. Nie wyciągaj pochopnych wniosków. To o gównie świadczy, a nie o tym, że będzie dobrym ojcem.
Przeczytałem trochę wpisow tutaj jakie to ludzie nie mieli ciężkie dzieciństwo przez ojców i też napisałem sobie swoją historię.
@Mechaninatoret: dzięki. Ojcem już jestem od kilku lat i uważam się za dobrego tatusia. Życzenia i laurkę dostałem, nawet pozwolono mi się dziś wyspać :).
Poza tym, nie lubię ludzi, którzy tworzą takie wpisy dla atencji. Słabe i tyle.
A już rozwalił mnie komentarz, że uważam się za dobrego ojca. Ja mam czwórkę dzieci i nigdy bym tak nie powiedział. Dowiem się, jak moje dzieci dorosną, bo to co nam się wydaje, a to co jest, to są dwie różne sprawy...
Ktoś tu chyba nie dostał laurki i teraz się dąsa w internetach ( ͡° ͜ʖ ͡°).
Wszystkie wpisy i komentarze są tworzone dla atencji. Na tym polega to medium żeby podbijać
Oj, jak ci współczuję, jakim będziesz dobrym tata, itp. itd.
I uważam, że żebranie o atencję w ten sposób jest słabe i tyle. Ot, moje o pięć groszy w temacie. A też miałem
Jak miałeś ze starym jazdy to trzeba było go posadzić do więzienia a nie płakać mi tu że też coś tam miałeś ;). (Żart)
Poważnie piszesz tutaj żeby poznać zdanie innych ludzi? Trochę straszne bo musisz mieć niezłą sieczkę jeżeli tworzysz swoj światopogląd
O czym ty bredzisz? Wiesz na czym polega dyskusja? No ręce opadają. Serio.
Z tobą na przykład też dyskutuje i poznaje twój punkt widzenia w ten sposób.
Całkiem to udanie wychodzi, wbrew temu co piszesz. Ale rozumiem, że chciałeś mi wbić szpilę, tylko trochę nie wyszło ¯\_(ツ)_/¯
Jeśli już dyskutować to na pewno nie jako wymyślone internetowe awatary tylko pod swoimi nazwiskami.
Ja wykop traktuje (przeważnie) czysto rozrywkowo. Że najbardziej lubię wesołe historię z życia czytać to też staram się dokładać takiego kontentu.
@SkorpionX: człowieku, jedyną osobą która
@Brother_of_Steel
Tak miło, że aż poczułem to ciepełko na serduszku ʕ•ᴥ•ʔ
A tak serio to kłóćcie się o co chcecie. Jesteśmy w internecie. To nie dzieje się przecież naprawdę. My nie istniejemy ;)
Tak czy inaczej, przed napisaniem czegokolwiek wypadałoby chociaż przeczytać całość dyskusji @SkorpionX.