Wpis z mikrobloga

Dużo Mirków o tym pytało, wiec wrzucam sprawdzony przepis na #czosndog 'a bez piekarnika.

Sładniki:
Upieczona bakietka czosnkowa z biedry.
Masło czosnkowe(jakiś tłuszcz kostce + granulat czosnku/czosnek)
Ser,
Ugotowana parówa
cebula.

Kroimy bagietke tak by weszła na patelnie. Nacinamy i dajemy na dole masło czosnkowe i ser.

Kroimy cebulke. Kładziemy na patelni z olejem. Cebulkę układamy tak by położone na niej pieczywo możliwie nie dotykało oleju. Dodajemy łyżkę wody(jeśli patelnia jest duza to dwie).
Wkładamy ciepła parówke do bagiety. Przykrywamy drugą warstwą sera.
Kładziemy na patelni i przykrywamy. Woda zacznie wrzeć w oleju i rozpuści ser. Smazymy aż cebula sie zarumieni.
Czas pieczenia pod przykryciem na oko. Tak zeby ser sie rozpuści, a zdrugiej strony odparowała woda. Mokra buła nie jest spoko :P.
Usmażona cebulkę dodajemy do czosndog'a.

wołam:
@Paletka @WhiteRaven12
topikPajak - Dużo Mirków o tym pytało, wiec wrzucam sprawdzony przepis na #czosndog '...

źródło: comment_159264369799zDBLvS2s9bOy7nAWFj3x.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz