Aktywne Wpisy
ZdzislawRotterdam +293
Pamiętajcie ze jak widzimy taki widok to dzwonimy na policję, a jak krzywo jedzie to mówimy ze prawdopodobnie jest pijany i odrazu są na sygnale ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: 1000059239
Pobierz
fernir88 +56
To my mężczyżni budujemy ten świat. #p0lka to tylko na stanowisko managerskie by chciała XD A gdyby nie faceci to prawda jest taka, że by sobie palcem do d--y nie trafiły. Ile kobiet buduje domy? Ile wywozi śmieci? I tak dalej...

Kontynuuję temat problemu opisanego tutaj. W skrócie - zamówiłem komputer z montażem x-kom, który restartuje się w randomowych momentach uniemożliwiając nawet instalację Windowsa. Co ważne do komputera sam zainstalowałem RAM kupiony oddzielnie (Crucial Ballsitix Black). Opisałem problem serwisowi @x-kom w mailu. Po dwóch dniach czekania na jakąkolwiek odpowiedź otrzymałem wiadomość o treści:
"Dziękujemy za wiadomość,
uprzejmie informujemy, iż problem może wynikać po stronie zainstalowanych pamięci. Wedle listy kompatybilności pamięci te nie występują na niej co może być przyczyną opisanego problemu.
W razie jakichkolwiek pytań pozostajemy do dyspozycji."
Podczas gdy, wedle mojego rozumowania, na oficjalnej stronie Cruciala można znaleźć informacje o kompatybilności z mobo Tomahawk Max: https://eu.crucial.com/compatible-upgrade-for/msi(microstar)/b450-tomahawk-max Ba, informacje o kompatybilności da się znaleźć też w innych miejsach w internecie, w opiniach użytkowników. To, że pamięci nie widnieją na stronie producenta mobo, czyli MSI, nie znaczy, że nie są kompatybilne, ale że po prostu nie były testowane - i x-kom powinien o tym wiedzieć, a nie zbywać mnie czymś takim.
Co sądzicie o zachowaniu x-kom? Ja trochę załamałem ręce, bo wydając w jakiejkolwiek firmie takie pieniądze za cały komputer spodziewałbym się dużo lepszej obsługi klienta niż to co mnie spotyka. Co robić dalej z tym fantem? Rzeczywiście zwracać same pamięci?
#komputery #xkom #pcmasterrace
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Komentarz usunięty przez autora
Mi sie instalacja wysypywala systemu jak mialem mobo uszkodzone
@arturzeppelin: jest to wystarczający powód do umycia przez nich rączek. Jak możesz to sprawdź kompa (kup gdziekolwiek i oddaj przed upływem 14 dni) na innym ramie, który jest kompatybilny wg producenta i dopiero
@Czarna_ksiazka: a zawiezienie im całego sprzętu do salonu dzisiaj ma jakiś sens? Czy też usłyszę to samo, co przez maila? Zarówno pamięci jak i resztę komputera zamawiałem przez @x-kom - rozłożyłem to na 2 zamówienia, ponieważ za pamięci chciałem zapłacić na miejscu kartą podarunkową, a cały PC mieli mi dowieźć kurierem. Wytłumaczyłem sytuację w notatce do zamówienia przy składaniu
jak nie będzie żadnych błędów to znaczy, że płyta główna prawidłowo obsługuje RAM i problem leży gdzie indziej
tylko musisz mieć dostęp do innego komputera, żeby wgrać memtesta na pendrive (sam memtest uruchamia się bez systemu operacyjnego)
@Catmmando: zrobię