Wpis z mikrobloga

Mirki dzisiaj rano w moim seacie Ibiza 3 6L 1. 4benzyna zapaliła się jednocześnie kontrolka oleju, mrugala na czerwono i kontrola pomaranczowa check engine od silnika. Jak trochę się ostudził, sprawdziłem olej no i faktycznie trochę dolałem żeby był w normie. Potem za godzinę jechałem i znowu to samo, ale dodatkowo zgasł i obroty spadły ale dotarłem do roboty jakoś. Po 8h odpaliłem i kontrolka się nie świeciła od silnika a od oleju się nie pojawiła i przejechałem tak jakieś 5km i problemu nie ma żadnego. Czy to możliwe że kontrolka check engine zaświeciła się bo było za mało oleju? Chciałem jechac do mechanika ale skoro kontrolka zgasła to komputer i tak nic nie powie. #motoryzacja #samochody
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Czy to możliwe że kontrolka check engine zaświeciła się bo było za mało oleju?

@kolinek54: nie

Chciałem jechac do mechanika ale skoro kontrolka zgasła to komputer i tak nic nie powie

jak nie ma vcds-a to nie ma sensu do niego jechać bo rzeczywiście nic nie powie
  • Odpowiedz
jednocześnie kontrolka oleju, mrugala na czerwono

@kolinek54: a nie to spoko, jeździj dalej, wcale nie ma ryzyka zatarcia całego silnika i tego że zaraz będziesz całego słupka szukał po allegro

Chciałem jechac do mechanika ale skoro kontrolka zgasła to komputer i tak nic nie
  • Odpowiedz