Mirki dzisiaj rano w moim seacie Ibiza 3 6L 1. 4benzyna zapaliła się jednocześnie kontrolka oleju, mrugala na czerwono i kontrola pomaranczowa check engine od silnika. Jak trochę się ostudził, sprawdziłem olej no i faktycznie trochę dolałem żeby był w normie. Potem za godzinę jechałem i znowu to samo, ale dodatkowo zgasł i obroty spadły ale dotarłem do roboty jakoś. Po 8h odpaliłem i kontrolka się nie świeciła od silnika a od oleju się nie pojawiła i przejechałem tak jakieś 5km i problemu nie ma żadnego. Czy to możliwe że kontrolka check engine zaświeciła się bo było za mało oleju? Chciałem jechac do mechanika ale skoro kontrolka zgasła to komputer i tak nic nie powie. #motoryzacja #samochody
@kolinek54: wrzuć na tag #mechanikasamochodowa olej jak jest zimny to trzyma ciśnienie bo jest gęsty. Nagrzewa się, robi się rzadki i nie ma wystarczającego ciśnienia. Nie ma kompresji, pewnie uszczelka głowicy pada a może coś więcej
@Jeffrey_M: @Pangia: komputer pokazał czujnik położenia wału, na wtorek dopiero wymiana, więc na razie jestem bez auta, bo jak gdzieś stanę to już nie odpalę (╯︵╰,)
Dajcie plusa dla Wiktorii Szydło reporterki radia Zet. Jako jedyna jest na miejscu i relacjonuje to co się dzieje we Wrocławiu o 4 rano #powodz #wroclaw
@kolinek54: nie
jak nie ma vcds-a to nie ma sensu do niego jechać bo rzeczywiście nic nie powie
@kolinek54: a nie to spoko, jeździj dalej, wcale nie ma ryzyka zatarcia całego silnika i tego że zaraz będziesz całego słupka szukał po allegro
kupuj coś lepszego a nie chinola bo za jakiś czas znowu się s-------i