Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Mężczyźni krytykujący Tuska za reformę emerytalną to największe cucki jakich znam, gość wyrównał niesprawiedliwy system emerytalny, a te cuckoldy płaczą. Ci białorycerze nawet nie wiedzą, ile przez to dopłacają do emerytur księżniczek, których składki często nie starczają nawet na 50% emerytury minimalnej. Mężczyzna pobierający 2k emerytury i tak mniej średnio wyciągnie z systemu emerytalnego od kobiety z 1k emerytury, przez dłuższy okres pracy i krótszą średnią życia, choć kilkukrotnie więcej tam włożył. Ludzie, którzy dopuścili PiS do władzy sprawili, że teraz nikt nie odważy się ruszyć tej niesprawiedliwości. Śmiejecie się z zachodu, że wprowadzają jakieś parytety, a prawda jest taka, że to wy dajecie najwięcej parytetów kobietom.

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #5ee727852d35834c6b87f048
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Precypitat
Wesprzyj projekt

[============================............] 69% (162zł/235zł)
Uzbieraliśmy już na 1 lat działania AMW!
AnonimoweMirkoWyznania - #anonimowemirkowyznania 
Mężczyźni krytykujący Tuska za refo...

źródło: comment_15922140481waDxxGrK1hw7SaxGfwxnS.jpg

Pobierz
  • 30
@AnonimoweMirkoWyznania: Nie wiem dlaczego piszesz z anonimowych taką RiGCzową opinię.

Ten wiek emerytalny jest największą formą dyskryminacji mężczyzn w Polsce, a Seby i Janusze krzyczą z radości bo hurr durr zły Tusk, PiS dobry.

Kolejna sprawa to jak widzę młodego która popiera tę durną reformę to mnie bierze współczucie. Przecież wiadomo że ten wiek się nie utrzyma do czasu, aż będziemy mieć emeryturę, a potem będzie tylko gorzej.
@walski-janko: Widocznie Polacy są niewolnikami swojej własnej mentalności. Zero szacunku dla swojej pracy i życia, byle dotrzeć do mety zwanej 'emeryturą' i dostać ochłapy z owoców swojej pracy. Gdyby obniżyli próg emerytalny do 55 lat to ludzie byliby wniebowzięci...
Tak, Tusk popełnił błąd, mógł posłuchać ludu i mieć #!$%@?. PiS to zniweczył i jeszcze na tym zyskał. xD
Mężczyźni krytykujący Tuska za reformę emerytalną to największe cucki jakich znam, gość wyrównał niesprawiedliwy system emerytalny, a te cuckoldy płaczą.

@AnonimoweMirkoWyznania: Ja tam to krytykuję, ale nie przez to, że sprawia to, że prawo było równe, tylko przez to, że to zwalanie problemu na później.

Reforma Tuska odłożyła w czasie upadek ZUSu. Tyle. W aktualnej formie ZUS jest rakiem i zmiana wieku emerytalnego po prostu opóźnia zabicie pacjenta. Nie wprowadziła żadnej
@AnonimoweMirkoWyznania: pamiętam jak kilka lat temu Duda powiedział w wiadomościach: wreszcie wróciliśmy do sprawiedliwego wieku emerytalnego.
Czy jakoś tak, tak się zagotowałem, że to był ostatni raz jak wiadomości obejrzałem. Gdzie tu sprawiedliwość?

Lubię poruszać ten temat w pracy z kumplami i patrzeć jak się biurwy burzą i biurowi bialorycerze kręcą jak robaczki jak tu z tego wybrnąć.
@AnonimoweMirkoWyznania: tylko czemu w górę, jak chcesz cos wyrównać to nie musisz iść w gorszą stronę, możesz równać w lepszą. a a wypadku emerytur im większa wolność tym lepiej. Chcesz się ewakuować z rynku pracy i pobierać emeryturę w wieku 60 lat to powienieneś móc to zrobić.