Aktywne Wpisy
Mirkwood +9
Dobra, puśćmy wodze fantazji. Jakbyście byli miliarderami to co byście kupili lub zrobili?
Ja to pomijając takie oczywistości jak dom czy samochód, to zbudowałbym sobie prywatną bibliotekę i kolekcjonowałbym różne cenne książki.
#przegryw
Ja to pomijając takie oczywistości jak dom czy samochód, to zbudowałbym sobie prywatną bibliotekę i kolekcjonowałbym różne cenne książki.
#przegryw
Talaxin +62
#czytajzwykopem #ksiazki #chwalesie
Moja kolekcja książek, nadal rośnie a mniej czasu na czytanie eh
Moja kolekcja książek, nadal rośnie a mniej czasu na czytanie eh
Chyba każdy słyszał w pierwszych latach otwarcia na polskich pracowników unijnych rynków te przechwałki Polaków jacy to Angole/Hiszpanie/Holendrzy leniwi i nieudolni, i że dopiero "Polak-Husarz" pokazał im jak się pracuje?
No, gratulacje: zaharowałeś się, zniszczyłeś sobie zdrowie, pokrzywiłeś kręgosłup, a wszystko po to żeby właściciel korporacji, który nie przepracował w życiu fizycznie nawet godziny miał jeszcze łatwiejsze i bardziej dostatnie życie... Brawo.
Czyżby na narodzie polskim został przez ostatnie dekady przeprowadzony jakiś (skuteczny) eksperyment, który miał zamienić Polaków w posłusznych i gorliwych niewolników?
Zanim ktoś napisze "hurr durr, pogarda dla ciężkiej pracy" - nic nie kapujesz, to jest właśnie typowy objaw braku świadomości...
Musisz zrozumieć, że nic tam nie znaczysz, nie jesteś nawet nikim, bo to by sugerowało, że jesteś dla nich człowiekiem...
Nie, jesteś jedynie łatwo wymienialnym "zasobem ludzkim", jedną z tysiąca twarzy, która przewinie się przez tamtejsze pole czy magazyn, nikt cię nie zapamięta, nikomu nie zaimponujesz, nikogo tam nie obchodzisz, twoje starania nie mają znaczenia.
#polska #polityka #praca #emigracja #antykapitalizm
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Setki lat tresury chłopów-niewolników przez szlachtę zostaje w "genach".
@PiccoloColo: Wartościowego w sensie że twoja praca sie opłaca helmutowi ale nie oznacza to że helmut ma zamiar ci więcej płacić bo takich polaczków błagających o twoje stanowisko jest masa i setki cv jak burkniesz
Nie szanuje takich ludzi.
Holenderska agencja ma z góry narzucone stawki przez związki - za spawacza jest to 37-52€ za godzine a spawacz dostaje 15 brutto.
I teraz spróbuj pójść do firmy sam że chcesz pracować to ci dadzą numer do
Zaczynając prace musisz odpracować przez pół roku czy rok za mniejszą stawke łaskę która cie spotkała a nie że dobrze pracujesz i ci dali, jak dobrze nie pracujesz to #!$%@? i przychodzi następny
@bitcoholic: Gorzej. Zwierzęta gospodarskie to własność, więc jak coś się z nimi stanie to jest to realna strata.
A jak coś się wydarzy pracownikowi to wystarczy go zawieźć na ławkę w parku, lub do lasu #pdk.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Frycowe to jedno, ja mam na myśli podwyżki, które były konsekwencją negocjacji.
@throwaway2137: sporo ludzi pracuje żeby coś znaczyć i być kimś, niestety nie każdemu się to udaje, nie każdy ma predyspozycje do tego żeby się wybić, taki jest świat. Mimo wszystko lepiej próbować niż z góry założyć że jest się nikim i nigdy niczego się nie osiągnie i wstąpić do antify żeby być chodzącym gównem bez ambicji, popierającym komunizm XD