Wpis z mikrobloga

Czy dostał już ktoś legendarny zwrot pieniędzy za odwołany lot w #ryanair? Niby w najbliższy piątek będzie 20 dni roboczych, co jest terminem maksymalnego zwrotu. Odwołali mi lot z 22 czerwca, ale przysłali od razu wniosek o zwrot pieniędzy (akurat wznowili loty i sprzedaż), no i właśnie w piątek będzie to 20 dni roboczych czyli ich deadline.

Co ciekawe to był lot z Berlina do Lizbony, a przy locie z Poznania do Cork (Irlandia) musiałem przebijać się przez milion wniosków i tak nie skończyło się na zwrocie pieniędzy tylko dali voucher (poszła oficjalna reklamacja).

#samoloty #podroze
  • 4
  • Odpowiedz
@KapitanPieprz: mój lot na majowke odwłoany na poczatku kwietnia. Od razu wypelnilem wniosek o zwrot kasy. Najpierw mialo byc kilka dni, potem przedluzyli do 20, potem przeslali mi vouvhery o które nie prosiłem, a gdzies od końca kwietnia w ogóle już nikt do mnie sie nie odzywa. Teraz przecieram szlaki w procedurze chargeback w mBank'u ale też nie idzie tak sprawnie jak moznaby tego oczekiwac. Mialo trwac 30 dni, teraz przedluzyli
  • Odpowiedz