Wpis z mikrobloga

@lukaszw_: chodzi mi o wynajęcie jakiegoś pokoju 2 osobowego w agroturystyce, żeby było w miarę blisko do ładnych punktów widokowych a ten ze zdjęcia mi się spodobał. Nie wymagam wiele. Hala Jaworowa też mi się podoba, widoki nie zasłaniane przez drzewa. Tamte strony bo tam nie byłem jeszcze. I o Beskidzie Małym też myślę
  • Odpowiedz
@browaldo no jakby to powiedzieć... Mieszkam w pobliżu, a Klimczok, Blatnią, Szyndzielnię, Skrzyczne i te wszystkie okoliczne górki znam na pamięć, zresztą jak wielu maniaków chodzenia po górach z okolic( ͡° ͜ʖ ͡°)
A jeśli chodzi dokładnie o szukanie tego kadru to zauważyłem, że górna stacja na małym Skrzycznym, ta knajpka na Polanie Suche i lewy róg budynku gospodarczego na pierwszym planie z grubsza są w jednej
  • Odpowiedz
@browaldo nom kolega @lukaszw_ dobrze mówi, z białego krzyża blisko na Malinowską Skałę, a tam są jedne z najlepszych widoków w okolicy. Blisko też na Baranią Górę i Skrzyczne, a jak jesteś bardziej zaprawiony to można zrobić ładną trasę salmopol- barania- kubalonka - smerkowiec - salmopol, tylko to już ok 30-35km.
Jeśli zależy Ci tylko na widokach to chyba zastanowiłbym się nad noclegami w takich miejscach jak to Szczyrkowe Zacisze.
  • Odpowiedz