Wrzucam to dla siebie żebym nie zapomniał co już piłem i czego więcej nie kupować, może komuś się przyda, pewnie nie, nie wiem. Pajarito Menta Limon mięta typu dziwna, jak do jakiejś inhalacji cytryny nie czuć w ogóle smakuje jak krople żołądkowe faktycznie orzeźwia 4/10
Pajarito zwykłe król yerb tak jak lew jest królem dżungli błotnisty, słodkawy posmak po kilku zalaniach 8/10
Campesino Menta Limon cytryna spoko tylko lekki posmak kostki do kibla mięty prawie nie czuć bardzo dużo patyczków 7/10
Selecta Limon Cedron dobra, limonkowa niezbyt mocna szkoda że nie z miętą (kupować tylko jak kurupi jest niedostępna) 7/10
Amanda Limon cytryna mało wyczuwalna kwaśna, ale nie cytrynowo kwaśna, trawiasta w smaku 5/10
Taragui Maracuya trochę mdława smak szybko się nudzi (mija się z moim wyobrażeniem, więcej nie kupować) 6/10
Taragui Citricos del Litoral faktycznie czuć cytrusowy mix pomarańcza trochę się wybija ponad resztę smak szybko się wypłukuje 7/10
Taragui Naranja no jest pomarańczowa bardzo dobra elegancko spełnia oczekiwania 8/10
Kurupi Menta Limon opisywana wszędzie jako cytrynowa według mnie to jest limonkowa aromat chyba sztuczny, ale nie przeszkadza to w ogóle 9/10
Kurupi Citrus smakuje jak cif wymieszany z wodą zapach kostki do kibla nadal lepsza niż pajarito o smaku kropli żołądkowych 5/10
CBSe Frutos del Valle zbyt słodka w smaku czuć gruszkę jabłko nie wyczuwalne w smaku trochę jak kisiel śmierdzi skoszoną trawą 4/10
Canarias niesamowite okropieństwo wcielenie opowieści o yerbie smakującej jak żwir, błoto i pety O S T R O Ż N I E 2/10
La Merced Campo & Monte strasznie kwaśna w smaku taka do kupienia raz i nie więcej 5/10
Rosamonte Elaborada całkiem dobra jak na argentyńską yerbę usypia mnie 6/10
Indega Seleccion Especial najzwyczajniejsza yerba szybko się wypłukuje brak błotnistego posmaku lepsza niż pajarito jeśli na promocji 8/10
@gazowatosc_luks @Zombieman @Yssuna Nie bać się, bo Canarias to zajebioza. Trochę inna niż standardowe yerby z Argentyny albo Paragwaju, bo dużo bardziej delikatna w smaku. Trzeba mieć jednak lepszą bombillę i przykładać się do zasypu i parzenia, bo jednak to sam pył jest. Ale Cejrowski Niebieski, Yerbiorze Świata! Jaką to ma moc! Jak wolno się wypłukuje! Rano zaparzasz, o 11 jesteś cały w drgawkach, kończysz wieczorem po przelanych 2-3
@gazowatosc_luks: Pajarito menta limon również ma nutkę CIFu ( ͡°͜ʖ͡°) @Zombieman @Yssuna Canarias to chyba głównie dla osób, które nie znalazły ukojenia w pajarito i dodatkowo mają skłonności masochistyczne, miałem aż cały kilogram i nawet milusio wspominam
Jak ma być dobrze, jak na Tinder trafiam na samych kolesi w BMW 3 z 2008 roku, Renault Megane z 2006 r. albo Kia cee'd z 2013 bo: -on dojeżdża rowerem do pracy, -ma inne wydatki (a mieszka z rodzicami)
Pajarito Menta Limon
mięta typu dziwna, jak do jakiejś inhalacji
cytryny nie czuć w ogóle
smakuje jak krople żołądkowe
faktycznie orzeźwia
4/10
Pajarito zwykłe
król yerb tak jak lew jest królem dżungli
błotnisty, słodkawy posmak po kilku zalaniach
8/10
Campesino Menta Limon
cytryna spoko
tylko lekki posmak kostki do kibla
mięty prawie nie czuć
bardzo dużo patyczków
7/10
Selecta Limon Cedron
dobra, limonkowa
niezbyt mocna
szkoda że nie z miętą
(kupować tylko jak kurupi jest niedostępna)
7/10
Amanda Limon
cytryna mało wyczuwalna
kwaśna, ale nie cytrynowo kwaśna, trawiasta w smaku
5/10
Taragui Maracuya
trochę mdława
smak szybko się nudzi
(mija się z moim wyobrażeniem, więcej nie kupować)
6/10
Taragui Citricos del Litoral
faktycznie czuć cytrusowy mix
pomarańcza trochę się wybija ponad resztę
smak szybko się wypłukuje
7/10
Taragui Naranja
no jest pomarańczowa
bardzo dobra
elegancko spełnia oczekiwania
8/10
Kurupi Menta Limon
opisywana wszędzie jako cytrynowa
według mnie to jest limonkowa
aromat chyba sztuczny, ale nie przeszkadza to w ogóle
9/10
Kurupi Citrus
smakuje jak cif wymieszany z wodą
zapach kostki do kibla
nadal lepsza niż pajarito o smaku kropli żołądkowych
5/10
CBSe Frutos del Valle
zbyt słodka w smaku
czuć gruszkę
jabłko nie wyczuwalne
w smaku trochę jak kisiel
śmierdzi skoszoną trawą
4/10
Canarias
niesamowite okropieństwo
wcielenie opowieści o yerbie smakującej jak żwir, błoto i pety
O S T R O Ż N I E
2/10
La Merced Campo & Monte
strasznie kwaśna w smaku
taka do kupienia raz i nie więcej
5/10
Rosamonte Elaborada
całkiem dobra jak na argentyńską yerbę
usypia mnie
6/10
Indega Seleccion Especial
najzwyczajniejsza yerba
szybko się wypłukuje
brak błotnistego posmaku
lepsza niż pajarito jeśli na promocji
8/10
#recenzjayerby #yerbamate
@Zombieman
@Yssuna Nie bać się, bo Canarias to zajebioza. Trochę inna niż standardowe yerby z Argentyny albo Paragwaju, bo dużo bardziej delikatna w smaku. Trzeba mieć jednak lepszą bombillę i przykładać się do zasypu i parzenia, bo jednak to sam pył jest. Ale Cejrowski Niebieski, Yerbiorze Świata! Jaką to ma moc! Jak wolno się wypłukuje! Rano zaparzasz, o 11 jesteś cały w drgawkach, kończysz wieczorem po przelanych 2-3
@Zombieman @Yssuna Canarias to chyba głównie dla osób, które nie znalazły ukojenia w pajarito i dodatkowo mają skłonności masochistyczne, miałem aż cały kilogram i nawet milusio wspominam