Wpis z mikrobloga

@jaroty: zasadniczo to co pisze czyli korespondencyjne w większych miastach umożliwiałoby większą skalę fałszerstw. Kaczyński nie da Dudzie przegrać i zrobi to wszelkimi środkami, czy akurat tych użyje nie wiem, ale nie wolno zapominać do czego jest zdolny.
@jaroty: Społeczeństwo już nie wytrzymuje lockdownu. Mimo tego, że epidemia nie jest wygaszona, to sytuacja nie jest tragiczna. Dopóki nie wybuchnie i nie będzie po tysiąc przypadków dziennie oczywiście. Bardziej myślę, że jednak chodzi o gospodarkę, dużą częścią naszego PKB jest konsumpcja.
@jaroty: a ja myślę, że PiSowi się posypały trochę szachy 5D i działają teraz kompletnie "na czuja". Luzowanie obostrzeń to tylko taki ukłon w stronę elektoratu żeby zatrzymać odpływ procentów u Dudy, zaraz wrócą kibice na stadiony więc też następna grupa społeczna (wcale nie taka mała) przekupiona.
To wszystko działania doraźne obliczone na ładnie wyglądające procenty w sondażach. Za tym nie idzie żadna realna pomoc dla ludzi; te wszystkie tarcze nie