#anonimowemirkowyznania Mirki od #prawo #praca #poradyprawne Pracuję na etacie w pewnej firmie i wpadłem na pomysł na biznes, ale potrzebne mi jest zaplecze firmy. Dla przykładu podajmy, że to firma produkująca płatki a ja chcę zrobić swoją markę płatków w kolorze czarnym. I tylko w tej firmie mogę tak robić. Firma usługowo produkuję również dla innych podmiotów również pozostałe kolory.
Jak mogę zabezpieczyć się aby nie podpierdzielili mi pomysłu. Ani żeby szef nie kazał mi tego robić pod ich marką.
Załóżmy że reszta to ceteris paribus.
Zgodzą się na produkcję dla mnie bez problemu ale co z zakazem konkurencji. Dalej chcę u nich pracować póki produkt nie stanie się hitem ( ͡°͜ʖ͡°) Jedyne co mi przychodzi na myśl to umowa produkcyjna z zapisem o zakazie konkurencji ale nie wiem jak to jest z prawnego punktu widzenia.
Mirki od #prawo #praca #poradyprawne
Pracuję na etacie w pewnej firmie i wpadłem na pomysł na biznes, ale potrzebne mi jest zaplecze firmy.
Dla przykładu podajmy, że to firma produkująca płatki a ja chcę zrobić swoją markę płatków w kolorze czarnym. I tylko w tej firmie mogę tak robić. Firma usługowo produkuję również dla innych podmiotów również pozostałe kolory.
Jak mogę zabezpieczyć się aby nie podpierdzielili mi pomysłu. Ani żeby szef nie kazał mi tego robić pod ich marką.
Załóżmy że reszta to ceteris paribus.
Zgodzą się na produkcję dla mnie bez problemu ale co z zakazem konkurencji.
Dalej chcę u nich pracować póki produkt nie stanie się hitem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jedyne co mi przychodzi na myśl to umowa produkcyjna z zapisem o zakazie konkurencji ale nie wiem jak to jest z prawnego punktu widzenia.
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #5ed144aa0054036b426bca0b
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: LeVentLeCri
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt
Mimo wszystko temat bardzo śliski.