Aktywne Wpisy
Ynfluencer +14
Doprowadziło mnie do ciężkiego załamania to, że dla mojej dziewczyny jej przyjaciółka jest ważniejsza niż ja i nie jestem w stanie nic zrobić. Działa na nią jak jakiś narkotyk. Zawsze wybiera ją zamiast mnie i nawet nie ma najmniejszych szans, zawsze ponoszę porażkę. Jak ma do wyboru spotkać się ze mną i iść chlać ze swoją przyjaciółką to zawsze wybiera ją.
Laska ma na nią taki wpływ, że mnie to przeraża. Normalnie
Laska ma na nią taki wpływ, że mnie to przeraża. Normalnie

Aquamen +4

jak powinno się robić takie coś:
1 program kontroluje kilka plików (dla ustalenia uwagi dajmy że dwa)
i jak cokolwiek zapyta o zawartość tych plikow to albo odda watość z cache swojego albo przekonfiguruje urządzenie i zwróci kolejną wartość
urzadzenie pod i2c, nie chce mieć surowej szyny wystawionej a moje przetworzone wyniki
to się w kernelspace pisze?
#raspberrypi
aktualnie najgorszym możliwym algorytmem przeczesywania sensorów mam 0.3 sekundy na pełne 16 pomiarów a wiem że mogę zejść jeszcze niżej
@wytrzzeszcz: znowu jakieś zaawansowane rozwiązanie do ściągania gaci przez głowę wymyślasz. Nie możesz tego zrobić tak, że wystawiasz demona do którego będziesz gadał po HTTP(albo czystym TCP) i będzie on albo oddawał dane z cache albo z urządzenia?
wystawianie jaki pliki ma być by można było przeprowadzać kilka eksperymentów na raz
cat /dev/gacie
jak sam #!$%@?( ͡° ͜ʖ ͡°)
/dev/gacie1
/dev/gacie2 sterowane tym samym programem
Interfejs:
Użytkownicy czytają pliki /dev/sensor0 --- /dev/sensor15
na przykład przy pomocy fread
działanie:
1. jeśli od ostatniego pomiaru z tego sensora minęło mniej czasu niż koszt przekonfigurowania szyny i2c zwróć ostatni wynik.
2. jeśli ostatni wynik jest zbyt stary załóż blokadę i prze-konfiguruj szynę, po czym zapisz wynik oraz go zwróć
3. jeśli chciałeś zrobić punkt 2 ale szyna jest zajęta, czekaj aż ktoś zwolni.
dzięki takiemu podejściu
jak juz to znakowego. Skoro tak bardzo chcesz żeby to działało dokładnie w taki sposób jak wymysliłeś no to nie masz zbyt wielu możliwości.
Natomiast nadal nie rozumiem podstawowej rzeczy, dlaczego nie możesz tego czytać z pliku który będzie regularnie aktualizowany przez jakiś programik działający jako demon? Czytasz nim wszystkie /dev/sensorX tak szybko jak się da i odkładasz wynik w
i z uwagi na znaczący czas przekonfiguowania pogram który będzie w tle odczytywał będzie zmienił 1 sensor wolniej niż program odczytujący z mojego pliku. Rekonfiguracja z tego samego na to samo jest prawie darmowa
dodaktowo taki demon jest obciążeniem które nie jest konieczne gdy akurat nikt nie czyta wyników
https://github.com/libfuse/libfuse/blob/master/example/cuse.c
Zawołaj jak wymyślisz rozwiązanie.
skryptem albo w c.