#ios #apple Czy ktoś z was używa #jailbreak? Jakie sa tego zalety? Wyglada to tak samo jak wgrywanie moda do telefonu z Androidem? Jest możliwość „powrotu” do oryginalnego systemu od Apple?
@Svoboda: no tak, ale to nadal sa funkcje zrobione przez hakerów czy piratów. Tak naprawdę nie wiesz, z czego korzystasz i jakie są tego realne konsekwencje
Poza tym szczerze mówiąc nie wiem, czego może na dzisiejsze czasy brakować w iphone czy androidzie. Moze jakiegoś zaawansowanego menadżera plików typu Totalcommander, ale osobiście tego nie potrzebuję
@Svoboda: pamiętam jak w szkole zrobiliśmy z kumplem jailbreak na 3Gs, żeby móc za darmo gierki ściągać, ale nie wiem, czy jest jakakolwiek inna zaleta tego rozwiązania. w sumie od tamtego czasu technologia poszła na przód i telefony więcej potrafią, więc może coś się jeszcze znajdzie
jak nie jesteś nerdem który chce grzebać z sofcie czy nie chcesz piracić apek to nie ma sensu, a często powoduje problemy
możliwość powrotu jest
ja przede wszystkim stawiam na bezpieczenstwo, a hacki i aplikacje z lewych źródeł bezpieczne nie są
Poza tym szczerze mówiąc nie wiem, czego może na dzisiejsze czasy brakować w iphone czy androidzie. Moze jakiegoś zaawansowanego menadżera plików typu Totalcommander, ale osobiście tego nie potrzebuję
tracisz security ios (apki maja dostep do wszytskich danych i moga wysylac wszystko wszedzie)