Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 188
@Paletka: Daj znać, jak poszło. Ja 5 lat lat małżeństwa. 12 lat razem, dalej się wspieramy jak przyjaciele. Wspólnie przeżyte studia, początki kariery zawodowej, wspólny pomysł na spędzanie czasu, pogląd na dzieci których jeszcze nie mamy 32 lvl, budżet domowy, budowa domu, religia, wizyty rodzinne, spędzanie świąt itp. Gdzieniegdzie się różnimy. Ogólnie full kompromis i zawracanie uwagi kogo co boli i z czego można zrezygnować, aby ktoś mógł zyskać. A
  • Odpowiedz
@Paletka: Mam nadzieje ze wszystko się udało.

Powiedz mi jak wybierales pierścionek? Po kolorze, po kształcie, po ilości karatów po budżecie?

U prywatnego jubilera czy w sklepie?

Zwlekam z cała akcja bo nie wiem jak za to się zabrać xD
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@szzzzzz: Jest jeszcze coś takiego jak "czystość brylantu" mniejszy nie znaczy, że nie może być 5x droższy ¯\_(ツ)_/¯.
Niekiedy wielką "guguła" może być tanichą na pokaz w porównaniu z rasową cenną "pesteczką" z certyfikatem. Niektórzy tego nie wiedzą i tylko oceniają wzrokiem.
  • Odpowiedz
@rachuneksumienia Może ja też coś od siebie dodam, bo ja cztery tygodnie temu się oświadczyłem :-) Ja pierścionek wybrałem bardzo podobny do opa - delikatny, ale złoto nienajnizszej próby, plus niewielki, ale dobrej jakości brylant. Moja narzeczona (powiedziała tak :-D) jest drobna, więc i delikatny pierścionek idealnie pasuje. Ja szukałem online, kupiłem online i odebrałem z paczkomatu :-D
  • Odpowiedz
@dobry_koper ależ oczywiście, jednak moim zdaniem taki pierścionek to przede wszystkim ozdoba, a dopiero potem numerki. Ja osobiście wolałabym choć trochę większy kamień w gorszej jakości. Ten jest dla mnie po prostu maluśki i źle wygląda.
  • Odpowiedz