Wpis z mikrobloga

@Mayki: Jest szansa że to kość łódeczkowata.
Warto ogarnąć prześwietlenie, bo sam myślałem że przejdzie i po roku skończyłem ze śrubką w ręce :D
Pasuje do Twojego opisu. Normalnie nie boli, ale przy takich ruchach jak otwieranie słoika czy jakiś sport, to boli
  • Odpowiedz
@Beemowicz: Po operacji miałem 10 sesji z fizjoterapeutą aby trochę rękę ogarnąć. Aktualnie bardzo rzadko zaboli, jak zrobię jakiś dziwny ruch, ale to bardzo sporadyczne. Mniej więcej pół roku po rehabilitacji była mniej więcej tak samo sprawna jak ta nieuszkodzona ręka :)
  • Odpowiedz
@Prism2772 ok, dzięki. Ja właśnie mam już 8 tydzień w gipsie. Ty długo w gipsie miałeś? Ile śrub masz? Możesz teraz normalnie pracować? Podnosić coś ciężkiego? Ćwiczyć na siłowni?
  • Odpowiedz
@Prism2772 no ja też Herberta. Dzięki za rozmowę, chciałem poznać opinie ludzie, którzy już mają większe doświadczenie z tym urazem, bo jak wcześniej wspominałem jestem po operacji i czasem się niepokoje czy aby na pewno nadgarstek wróci do formy.
  • Odpowiedz
@Prism2772 siemka, jestem po dwóch miesiącach rehabilitacji, jakieś 9 zajęć i za bardzo efektów nie ma. Przykładowo pompek nie zrobię, pamiętasz jak to u Ciebie wyglądało po dwóch miesiącach?
  • Odpowiedz
@Beemowicz: Ogólnie ja miałem rękę usztywnioną przez ~9 miesięcy i faktycznie jakieś pół roku po zdjęciu wszystkich opatrunków było średnio.
Więc taki efekt po 2 miesiącach nie mnie dziwi
Ale w sumie miałem 10 zajęć z rehabilitacji i potem po prostu "samo" się rozruszało
  • Odpowiedz