Aktywne Wpisy
W TYM TEMACIE UDAJEMY ŻE JEST ROK 1999
wrzucajcie dowolny content
#glupiewykopowezabawy #1999 #4chan #4chanowezabawy #gimbynieznajo #nostalgia
wrzucajcie dowolny content
#glupiewykopowezabawy #1999 #4chan #4chanowezabawy #gimbynieznajo #nostalgia
smilealittlebit +364
Dziś mi jakiś gość napisał, że #!$%@?ę głupoty mówiąc, że ceny w Paryżu i Krakowie są prawie identyczne.
No, to zastanówmy się. Dziś byłem na obiedzie - 250 ml wina, dwie zupy cebulowe, dwa główne dania (bakłażan w sosie pomidorowym z parmezanem i francuska kiełbaska z ziemniakami), plus litr wody za free (bo u nich za to nie doliczają jak u nas XD) - 140 zł.
W Krakowie zapłaciłbym tyle samo, albo
No, to zastanówmy się. Dziś byłem na obiedzie - 250 ml wina, dwie zupy cebulowe, dwa główne dania (bakłażan w sosie pomidorowym z parmezanem i francuska kiełbaska z ziemniakami), plus litr wody za free (bo u nich za to nie doliczają jak u nas XD) - 140 zł.
W Krakowie zapłaciłbym tyle samo, albo
Współczesny Sienkiewicz ?
Syn uwielbia Karola Maja, każdy chłopak wie o co chodzi :)
Pytanie o #ksiazki które dzieją się w polskich klimatach do tego jakieś wydarzenia historyczne w tle.
Żeby poznawał historie Polski
Jak u SIenkiewicza lub Duma.
Ewenualnie jakie #scifi dla 10 latka ?
Koś coś?
Książka bezpośrednio o historii. Dostałem tą książkę mająć właśnie mniej więcej 10 lat. Opowiada o każdym królu i każdym większym wydarzeniu w prostych słowach zrozumiałych dla 10-latka. Są też duże ilustracje
@panpikuss: oj nie, nie polecam, mi to ledwo wchodzi, zona przegryzła się już przez 4 tomu, a ja 1rozdział 1tomu ledwo skończyłem
@Sl_w_k_1: niestety poza odradzeniem nic nie doradzę, nie czytam nic o historii, jedynie Pilipiuka opowiadania, ale to raczej lekkie fantasy, niż historia
Za PRLu były takie małe książeczki wojenne, był tam dywizjon 303 i opisane najważniejsze bitwy, dziadek sporo tego miał, niestety nie pamiętam wydawnictwa;(
Sam to czytałem. Ja miałem w formacie A4
Nawet teraz jak sobie o nim przypomniałem, to chętnie bym do niektórych wrócił