Wpis z mikrobloga

Zawsze miałem poczucie, że na tym śmiesznym portaliku jest sporo osób, których bogowie oszczędnie obdarzyli rigczem. Ale dopóki w ciągu 24 godzin nie wylało się mleko z 3PPR, Kazikem, manifestacjami, bezprawiem które właśnie panuje w tej Krainie i to bezprawiem, którego nawet nie próbuje się sensownie maskować (Senator-okupant radiowozu, gazowanie ludzi w "kotle" vs https://www.wykop.pl/link/5505607/policja-niestety-mamy-do-czynienia-z-przypadkami-agresji-wobec-policjantow-xd/), dopóty nie widziałem tutaj skali poparcia dla tak ewidentnie bolszewickich działań. Jestem zrozpaczony. ZROZPACZONY. Nie nadążałem dziś z dodawaniem do #czarnolisto i sobie w końcu odpuściłem. Chcę widzieć, co sfrustrowany człowiek z Żoliborza zrobił z Nami, jak bardzo Nas podzielił - Nas: Polaków, mirabelki/mirków, pracodawców/pracowników, pracujących/bezrobotnych, prawicę/lewicę, łysych/kudłatych. Za kilkadziesiąt lat będę o tym po rosyjsku (przymusowo!) wnukom przy ognisku podczas pieczenia z trudem upolowanego borsuka opowiadać.
  • 4
  • Odpowiedz
Jedna odpowiedź od od osoby która "niedoczytała", a druga z linkiem do polskich kabaretów ;p. Nie czepiam się, nie zrzędę - taka obserwacja :p Też czasem "niedoczytam" i też kabaret zobaczę ;p. Ale na swój sposób perwersyjnie zabawna sytuacja :)
  • Odpowiedz