Wpis z mikrobloga

@WillyJamess: Sam się zastanawiałem i jako jedyny rachunek, miałbym zagwozdkę. Na szczęście miałem już rachunek maklerski w Aliorze i BOŚ, więc wziąłem Degiro. Zdecydowanie wybrałbym duet: coś polskiego wysyłającego pita, z możliwością otwarcia IKE/IKZE oraz coś z niskimi opłatami.
@WillyJamess: XTB jest drogie ale szybko otworzysz rachunek, Degiro tanie ale długo poczekasz na uruchomienie. Jeśli chesz spekulować XTB zje ci wzrosty i spowoduje że przetrzymasz pozycję aby odrobić koszty.
Polecałbym Degiro - a na jakimś demie otwórz sobie pozycje z dzisiaj, jak Degiro się otworzy zobaczysz jaki byłby wynik twoich działań. Czas oczekiwania wykorzystaj na edukację. Ja tak nie zrobiłem bo FOMO i teraz jak się już dedukowałem podjąłbym inne
Xtb jest droższe ale ma lepszą appkę, w degiro długo poczekasz na rejestrację i jest kompletnie nieintuicyjne jeśli chodzi o te wszystkie przewalutowania itp. Jeśli zamierzasz robić dużo transakcji to degiro, jeśli wchodzisz długoterminowo i chcesz mieć fajny podgląd na wszystko to xtb.