Wpis z mikrobloga

Mirko pomusz.
To produkt polskiej firmy i nie mogę nigdzie znaleźć informacji jaka jest przepustowość cieplna tego sylikonu.
https://www.aabcooling.co.uk/product-eng-614-AAB-Cooling-Thermal-Grease-0-5g.html

Większosc produktów mają opisane, tutaj wyjebka.
Czy ktoś może na polskich stronach znaleźć źródło?
Mi z UK pozycjonuje to tragicznie.
Czy ma to jakąkolwiek przepustowość cieplną? Opakowanie mówi że tak.
szukam czegoś lepkiego ale nie kleju który mi zwiąże dwie płaszczyzny radiator i sekcje zasilania.

#pcmasterrace #oswietlenie #pastytermoprzewodzace #pytanie
Shewie - Mirko pomusz.
To produkt polskiej firmy i nie mogę nigdzie znaleźć informac...

źródło: comment_15895741932bug19ZAMC7y4DKfNI0GzV.jpg

Pobierz
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Shewie: jak na razie - wszystkie wentylatory od aab jakie miałem, okazywały się totalnie niewyważone wibrujące i padały po paru miesiącach. Tanie to, ale nawet nie warto reklamować, bo nowe nie przychodzą lepsze.
  • Odpowiedz
@hrumque: na szczescie to nie wentylator a pasta.
@Viscop: P.S nie napisałem, radiator niestety był modyfikowany, krojony, szlifowany etc. niestety powierzchnia może nie być równa i z tego względu robię wylewkę a nie daję pada. Gdyby było płasko, dałbym pada.
  • Odpowiedz
jebnąłeś się mistrzu, dałeś link do TG1 a nie do TG

@Shewie: Rzeczywiście, nigdzie nie ma informacji o przewodności zwykłej TG nawet producent nie podaje, ale ciepło na pewno musi przewodzić
  • Odpowiedz
@que_e: dzieki, problem polega na tym że na sam element idzie MX4
Jednakże jest za rzadki by utrzymać element w miejscu bo będzie się zsuwał i odpadnie z czasem.
Dlatego potrzebuje coś co wypełni przerwy miedzy elementami i złapie jak silikon radiator i utrzyma w miejscu.

Coś jak tutaj.
Są taśmy termoprzewodzące ale widziałem wczoraj recenzje i zwykła taśma z tworzywa jest niewiele gorsza.
Shewie - @que_e: dzieki, problem polega na tym że na sam element idzie MX4
Jednakże ...

źródło: comment_1589630447njc5f5lqs2v9TFMv0Uqefy.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@que_e: używałem, wszystko poodpadało. Napisałem wcześniej że nie mam nic do przykręcenia tych heatsinków. Dlatego potrzebuje coś co nie tylko przewodzi ciepło ale także przytrzyma ciężar samego radiatora, mimo że małych rozmiarów ale nadal.

50mmx20mmx15mm
dł/szer/wys
  • Odpowiedz
@Shewie: Jak nie chcesz się bawić w dorabianie docisku radiatorów tak aby nie odpadły przy termopadzie, to taśma jest chyba najłatwiejszym sposobem montażu.
  • Odpowiedz
@que_e: no właśnie problem w tym że taśmy to placebo. Szukam informacji w necie czy zwykły sylikon przypadkiem nie posiada elektroprzewodnosci, wowczas moglbym wypełnić zwykłym silikonem przerwy. Wiesz może?
  • Odpowiedz