Wpis z mikrobloga

Zawsze mam bekę jak ktoś twierdzi że w Polsce homoseksualiści nie mogą wziąć ślubu jest to oczywiście wierutna bzdura. W Polsce nigdy nie istniało prawo które uniemożliwiałoby albo zakazywałoby brania przez homoseksualistów ślubów. Ba w Polsce nawet można dostać ślub kościelny dzięki działającemu w naszym kraju Reformowanemu Kościołowi Katolickiemu który udziela ślubów homoseksualnych. A na dole przykład pary homoseksualnej która wzięła w Gdańsku ślub 25 maja 2019 roku i nikt ich za to do więzienia nie wsadził.
#homoseksualizm #teczowepaski #lgbt #lewica #neuropa #4konserwy #libertarianizm
D.....i - Zawsze mam bekę jak ktoś twierdzi że w Polsce homoseksualiści nie mogą wzią...

źródło: comment_15894492164bcHv4a0P4eGQ108MFBAe8.jpg

Pobierz
  • 110
  • Odpowiedz
@Drakii: Robienie kurtyzany z logiki to chyba Twoja specjalność. Homoseksualistom zależy na ślubach i wszystkich przywilejach płynących z możliwości wzięcia takiego ślubu jak wspólne rozliczenie lub możliwość dziedziczenia po sobie i HURRR adopcja dzieci.

Chodzi im o równouprawnienie a nie o możliwość wzięcia ślubu dla samego wzięcia ślubu, który to w tym przypadku nic za sobą nie niesie.
  • Odpowiedz
@venividi: A dlaczego tylko osoby po ślubie/związku partnerskim mają mieć przywileje podatkowe? Ja uważam że każdy powinien je mieć nie tylko osoby które ze sobą sypiają. Btw nawet singiel może adoptować dziecko więc nie widze przeszkód aby zrobiła to osoba w homoseksualnym związku na podstawie aktualnego prawa.
  • Odpowiedz
A dlaczego tylko osoby po ślubie/związku partnerskim mają mieć przywileje podatkowe?

@Drakii: W takim razie walcz o to. Trzymam kciuki, serio.

Ale skoro prawo daje możliwość wspólnego rozliczenia osobom po ślubie, to dyskryminacją jest wykluczenie osób homoseksualnych z możliwości zawarcia małżeństwa na takich samych zasadach jak parom heteroseksualnym.

Przykład. Załóżmy że udało Ci się wywalczyć przywileje podatkowe dla wszystkich i nagle się okazuje że wyborcy Konfederacji z bliżej niesprecyzowanych powodów nie
  • Odpowiedz
nie akceptuje rozszerzania przywilejów jedynie na homoseksualistów.

@Drakii: Ale Tobie te przywileje przysługują, wystarczy wziąć ślub i możesz z nich korzystać. Homoseksualiści nie mogą z nich korzystać w ogóle. Przestań robić fikołki i zgrywać głupiego.
  • Odpowiedz
Ale Tobie te przywileje przysługują, wystarczy wziąć ślub

@venividi: To samo może zrobić homoseksualista. Jakim prawem chcesz mnie zmuszać do brania ślubu żebym dostał przywileje podatkowe to tak samo durne jak zmuszanie homosia żeby wziął ślub z osobą o przeciwnej płci.
  • Odpowiedz