Wpis z mikrobloga

Hej. Potrzebuje pomocy w #vba bo jestem totalnie zielony a mam zadanie do zrobienia. Powrzucałem sobie różne textboxy i comboboxy do framów w #excel. I nie mogę osiągnąć żeby eventy działały dobrze w czasie rzeczywistym. Działało mi to zanim wrzuciłem je w framy. Framy nie są konieczne ale ułatwiłyby mi zrobienie zadania. I mam jeszcze problem, żeby ustawić dobrze visibility drugiego frama. Jak wpisze np. PL to Frame2 powinien się pojawiać a tak się nie dzieje. Pomocy (,) Coś czytałem że trzeba porobić klasy, ale czy to na pewno jest konieczne, bo nie czuje się dobrze w vba XD Bez frame po kliknięciu w obiekt sam robił się event.

#programowanie #naukaprogramowania #vba #excel
TheRickestRick - Hej. Potrzebuje pomocy w #vba bo jestem totalnie zielony a mam zadan...

źródło: comment_158944607357gGqQWVPML4lXlJLIr1RH.jpg

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
@TheRickestRick: controlledTransactionFrame musi mieć przypisany obiekt Frame2 z arkusza o nazwie Sheet2, tylko na screenie nie wiadomo po co masz już w klasie podeklarowane zmienne Frame1, Frame2, Sheet2 i już za moment będzie problem z zasięgiem zmiennych. Jeśli z tego ma powstać jakieś większe narzędzie to proponuję już teraz to dobrze przemyśleć i zaprojektować, bo z czasem trudno będzie to uporządkować
  • Odpowiedz