Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 14
Nie wiem, czyja teraz kolej na #kontrolanadgarstkow ale wbiję się bezczelnie bez kolejki. Bransoleta w nowym zakupie skrócona, zaczynam nosić. Dobrze trafiłem z rozmiarem, to już dla mnie górna granica. Na zdjęciach wygląda na za duży, ale na żywo jest jeszcze ok. Co u was na rękach?

#zegarki #zegarkiboners
Kompulik - Nie wiem, czyja teraz kolej na #kontrolanadgarstkow ale wbiję się bezczeln...

źródło: comment_1589177800biqXmsiBCVclAuAQmWo9yP.jpg

Pobierz
  • 37
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
@AllieCaulfield: no zawsze piwoszem byłem niestety, chociaż swoją drogą przypomniało mi się, że rozważałem zakup zestawu do destylacji. To były inne czasy, jeszcze na studiach. Większość wydziałów chemii ma swoich szklarzy, którzy przygotowują i naprawiają szkło laboratoryjne. I te 20 lat temu za 130 złotych można było sobie po znajomości taki porządny zestaw z wypasioną kolumna chłodniczą załatwić. Ale to ciii.... Stare dzieje.
  • Odpowiedz
@Dominik80: Jednak lepiej wygląda picie domowego piwa w piątek wieczorem niż bimbru :P Sam lubię coś swojego z piwnicy przynieść i posmakować. Parę skrzyneczek domowej AIPA'y sobie stoi :)
  • Odpowiedz
  • 1
@Kompulik: przez 2 lata bawiłem się gotowcami, ale traktowałem to jako trening. Wiesz, sterylizacja, wysładzanie i ogólnie podstawy. Trzeba troszkę potrenować zanim skoczy się na głęboka wodę. Teraz zabawa z garnkiem, dobrze by było jakąś lodówkę ze sterownikiem do fermentacji załatwić, a i tak jestem przekonany, że wszystko za pierwszym razem będzie na maksa chaotyczne. Dlatego czytam i powoli zbieram się na ten krok...
  • Odpowiedz
  • 1
@Kompulik: no to jest te ból właśnie. W sumie na start to nie ma się co przesadnie przejmować sprzętem, bo mam akurat schowek pod schodami, gdzie mam 18/19 stopni. Ale już chłodnica to mus, bo z garem na piętro nie będę biegał. Także myślę, że bliżej niż dalej mi do zacierania....
  • Odpowiedz