Wpis z mikrobloga

@mannequinsuicide: akurat lewa górna szóstkę miałem ukruszoną i trzeba było usunąć. Będę miał jeszcze usuwana prawa dolna 4, a później założony dolny luk. Dlatego pytam czy te zęby mi się przesuną i nie będę miał dziur, bo nie wiem jak to jest z tym xD
  • Odpowiedz
@sxill: a to ciekawe, bo mi wlasnie po to osemki usuwano, bo nie mialam nawet na nie miejsca w szczece ;>
@SmazonaCebulka: ja sie do aparatu przymierzam od dawna, mialam swego czasu rozwalona szostke, i albo miala byc do wyrwania zamiast osemki, albo do kanalowego i wtedy osemka do wyrwania. Zeby powinny Ci sie poprzesuwac. Mi sie same zaczely prostowac, choc ja mam niewielkie nierownosci, po wyrwaniu wszystkich
  • Odpowiedz
@sxill: osemki po prosu maja tendencje do psucia przez to ze czesto trudno je doczyscic albo jak u mnie - nie wychodza calkiem i sa czesciowo przykryte dziaslem, gdzie moze dostawac sie jedzenie, stany zapalne, bla, bla, bla. Ale gdy trafilam z rozwalona szostka do stomatologa to byla opcja ze wlasnie te zab zamiast zdrowej, ale schowanej osemki mi wyrwa jednak, wiec to zawsze do decyzji lekarza, bo jaki sens
  • Odpowiedz