Wpis z mikrobloga

Idąc za ciosem przepisów tak sobie pomyślałem, że człowiek aby schudnąć 1kg musi spalić ok7000 kcal. Więc tym samym, żeby przytyć 1kg, musi #!$%@?ć te 7kkcal ponad normę. Załóżmy, ze nasz pulchny kolega tyje 2-3 kg miesięcznie, więc musi przyjąć ponad normę, powiedzmy 21000 kcal. Biorąc pod uwagę siedzący tryb życia, jego zapotrzebowanie dzienne wynosi ok 2500-3000kcal (masę trzeba ruszyć, poza tym chodzenie do kibla i po galeriach też wymaga paliwa).
Reasumując, gruby spożywa ponad normę minimum 700 kcal dziennie. Bigmac ma 450. Srednia pizza (750g) ma prawie 2000 kcal. Cola w puszce 250ml - 190 kcal. Wóda 500lm 1100 kcal. Piwo 500ml 350 kcal.
Zapina się te 700 kcal? Mi nie bardzo, bo to co on #!$%@? przez cały dzień ma na pewno więcej górki (tylko na filmach #!$%@? z 1500kcal), więc nie jest to 2-3 kg /mc. Tak więc puchniemy systematycznie i ciekawe gdzie jest granica i co pierwsze w organizmie powie STOP :)
#mocnyvlog
  • 6
  • Odpowiedz
@trenosaurus: energolek nawet bez cukru to duża dawka, poza tym wódeczka też swoje kalorie ma, mówimy o chłopie który potrafi zjeść dwa burgery w odstępie ilu 20-30 minut zapijając to - NO KAMON

na pewno jego stawy przyjemnego życia nie mają, nie wiem co on ma w głowie, jakby miał te 90 kg to by się inaczej poczuł i naprawdę by sobie z tego zdawał sprawę, że #!$%@? zajebiście przy takiej
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@trenosaurus: To tak nie działa, główną rolę gra metabolizm. Niemka np. albo ja możemy #!$%@?ć ile wlezie i nigdy nie przytyjemy. Gruby pulchnieje od głębszego wdechu pewnie. Oczywiście mógłby to ogarnąć, ale coś czuje, że od żarcia sałaty walec by depresji dostał. ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@KKK1337: w tym przypadku na jego korzysc wplywa alkoholizm oraz kompletnie bezstresowe zycie, gdyby kieliszek odstawil na dluzej lub doznal by jakiegokolwiek problemu zyciowego przecietnego czlowieka wywolujacego stres zupelnie inaczej by sytuacja mogla wygladac- poki co zawal jemu specjalnie nie grozi- chyba ze w trakcie podejmowania prob czynnosci na ktore on jest juz 10 lat za stary oraz o jakies 50kg za gruby i o pol litra za duzo wypil, wiec
  • Odpowiedz