Może ktoś pomoże mi wytłumaczyć co się odwaliło, bo ja już nie ogarniam.. dla niecierpliwych TL:DR
Mam konto na steam od dzieciaka, pewnie już koło 15 lat. Nie miałem tak za wielu gierek. Kupiłem sobie CS:GO jakoś na początku jak wyszedł, pogrąłem trochę, byłem silverem i w sumie tyle.. W poprzednim roku z grupą znajomych postanowiliśmy że sobie pogramy razem w pięciu, więc wróciłem do CSa. 90 % gier które grałem graliśmy razem, nigdy nie wykręcałem jakichś niesamowitych statów ani nic, można nawet powiedzieć, że częściej byłem w tej dolnej części tabeli w teamie. Po kilku miesiącach grania znajomi zauwazyli, że jak wchodzimy do poczekalni to jest tekst o tym, że mój współczynnik zaufania jest niższy niż ich. No i zaczęli pojawiać się cheaterzy w grach, itp. Kulminacja nastąpiła ostatnio, kiedy 2 dni temu wchodzę na CSa a tam wiadomość, że dostałem VAC bana. Nie mam pojęcia, co można zrobić w obecnej sytuacji nawet.. Kilka dodatkowych informacji, jakby ktoś pytał: -Mam steam guarda na telefonie, numer od 15 lat mam ten sam więc odpada, żeby był też przypisany do innego konta steam -kilka lat temu nie miałem steam guarda a tylko kod na maila jako uwierzytelnianie -kilka lat temu (chyba w 2017) dostałem kilka powiadomień na maila że ktoś chciał się zalogować na moje konto z indonezji czy innych takich krajów, ale wątpię, że miał dostęp do mojego maila
Wiecie może w jaki sposób moje konto mogło dostać VAC bana na CSa? słyszeliście może o "niesłusznych" banach? Z tego co gdzieś wyczytałem zdarzają się unbany ale to są jakieś promile osób które dostały bana.
Nie ma czegoś takiego jak VAC za darmo. Widocznie coś musiałeś mieć, nawet jeśli to nie był cheat to coś musiało się podpiąć pod apkę CS'a i VAC to zablokował. Zapomnij o odzyskaniu konta jeśli to nie jest pomyłka.
@EkskoN: pomoc valve pisze wszędzie że nie prowadzą konwersacji związanej z VACami, jeśłi jest niesłuszny to zostanę odbanowany @BlackMask: domyślam się, bo z tego co czytałem VAC to automat, który sam szuka i jak znajdzie coś co może przypisać pod cheat to banuje. @misioneos: Ja z niczego nie korzystam, kompa używam do pracy, więc jest tam trochę oprogramowania związanego z pracą, i steam. Nigdy nie bawiłem
@KrystJan: w tle mam discorda albo teamspeaka, jakieś programy od microsoft(teams, outlook) i to chyba tyle. Dodatkowo niedawno (z miesiąc temu) robiłem reinstall windowsa.
@KrystJan: @misioneos: @BlackMask: @EkskoN: Przypomniałem sobie o tym wpisie.. Jeżeli kogoś to jeszcze interesuje, to kilka miesięcy temu dostałem unieważnienie VACa, bez powiadomień, bez sory ani nic. Wchodzę jednego dnia na konto a tam czysto, tzn bez bana.
Po prostu VACa nie było na tym koncie, VACa wymyśleliście wy, dziennikarze! ( ͡°͜ʖ͡°) #pdk
Może ktoś pomoże mi wytłumaczyć co się odwaliło, bo ja już nie ogarniam..
dla niecierpliwych TL:DR
Mam konto na steam od dzieciaka, pewnie już koło 15 lat. Nie miałem tak za wielu gierek. Kupiłem sobie CS:GO jakoś na początku jak wyszedł, pogrąłem trochę, byłem silverem i w sumie tyle.. W poprzednim roku z grupą znajomych postanowiliśmy że sobie pogramy razem w pięciu, więc wróciłem do CSa. 90 % gier które grałem graliśmy razem, nigdy nie wykręcałem jakichś niesamowitych statów ani nic, można nawet powiedzieć, że częściej byłem w tej dolnej części tabeli w teamie. Po kilku miesiącach grania znajomi zauwazyli, że jak wchodzimy do poczekalni to jest tekst o tym, że mój współczynnik zaufania jest niższy niż ich. No i zaczęli pojawiać się cheaterzy w grach, itp. Kulminacja nastąpiła ostatnio, kiedy 2 dni temu wchodzę na CSa a tam wiadomość, że dostałem VAC bana. Nie mam pojęcia, co można zrobić w obecnej sytuacji nawet..
Kilka dodatkowych informacji, jakby ktoś pytał:
-Mam steam guarda na telefonie, numer od 15 lat mam ten sam więc odpada, żeby był też przypisany do innego konta steam
-kilka lat temu nie miałem steam guarda a tylko kod na maila jako uwierzytelnianie
-kilka lat temu (chyba w 2017) dostałem kilka powiadomień na maila że ktoś chciał się zalogować na moje konto z indonezji czy innych takich krajów, ale wątpię, że miał dostęp do mojego maila
Wiecie może w jaki sposób moje konto mogło dostać VAC bana na CSa? słyszeliście może o "niesłusznych" banach? Z tego co gdzieś wyczytałem zdarzają się unbany ale to są jakieś promile osób które dostały bana.
Widocznie coś musiałeś mieć, nawet jeśli to nie był cheat to coś musiało się podpiąć pod apkę CS'a i VAC to zablokował.
Zapomnij o odzyskaniu konta jeśli to nie jest pomyłka.
@BlackMask: domyślam się, bo z tego co czytałem VAC to automat, który sam szuka i jak znajdzie coś co może przypisać pod cheat to banuje.
@misioneos: Ja z niczego nie korzystam, kompa używam do pracy, więc jest tam trochę oprogramowania związanego z pracą, i steam. Nigdy nie bawiłem
Przypomniałem sobie o tym wpisie.. Jeżeli kogoś to jeszcze interesuje, to kilka miesięcy temu dostałem unieważnienie VACa, bez powiadomień, bez sory ani nic. Wchodzę jednego dnia na konto a tam czysto, tzn bez bana.
Po prostu VACa nie było na tym koncie, VACa wymyśleliście wy, dziennikarze! ( ͡° ͜ʖ ͡°) #pdk
Nie spodziewałem się rozwiązania w ten sposób po takim czasie.