Wpis z mikrobloga

Panowie z #csgo #steam #valve

Może ktoś pomoże mi wytłumaczyć co się odwaliło, bo ja już nie ogarniam..
dla niecierpliwych TL:DR

Mam konto na steam od dzieciaka, pewnie już koło 15 lat. Nie miałem tak za wielu gierek. Kupiłem sobie CS:GO jakoś na początku jak wyszedł, pogrąłem trochę, byłem silverem i w sumie tyle.. W poprzednim roku z grupą znajomych postanowiliśmy że sobie pogramy razem w pięciu, więc wróciłem do CSa. 90 % gier które grałem graliśmy razem, nigdy nie wykręcałem jakichś niesamowitych statów ani nic, można nawet powiedzieć, że częściej byłem w tej dolnej części tabeli w teamie. Po kilku miesiącach grania znajomi zauwazyli, że jak wchodzimy do poczekalni to jest tekst o tym, że mój współczynnik zaufania jest niższy niż ich. No i zaczęli pojawiać się cheaterzy w grach, itp. Kulminacja nastąpiła ostatnio, kiedy 2 dni temu wchodzę na CSa a tam wiadomość, że dostałem VAC bana. Nie mam pojęcia, co można zrobić w obecnej sytuacji nawet..
Kilka dodatkowych informacji, jakby ktoś pytał:
-Mam steam guarda na telefonie, numer od 15 lat mam ten sam więc odpada, żeby był też przypisany do innego konta steam
-kilka lat temu nie miałem steam guarda a tylko kod na maila jako uwierzytelnianie
-kilka lat temu (chyba w 2017) dostałem kilka powiadomień na maila że ktoś chciał się zalogować na moje konto z indonezji czy innych takich krajów, ale wątpię, że miał dostęp do mojego maila

Wiecie może w jaki sposób moje konto mogło dostać VAC bana na CSa? słyszeliście może o "niesłusznych" banach? Z tego co gdzieś wyczytałem zdarzają się unbany ale to są jakieś promile osób które dostały bana.
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Nie ma czegoś takiego jak VAC za darmo.
Widocznie coś musiałeś mieć, nawet jeśli to nie był cheat to coś musiało się podpiąć pod apkę CS'a i VAC to zablokował.
Zapomnij o odzyskaniu konta jeśli to nie jest pomyłka.
  • Odpowiedz
@EkskoN: pomoc valve pisze wszędzie że nie prowadzą konwersacji związanej z VACami, jeśłi jest niesłuszny to zostanę odbanowany
@BlackMask: domyślam się, bo z tego co czytałem VAC to automat, który sam szuka i jak znajdzie coś co może przypisać pod cheat to banuje.
@misioneos: Ja z niczego nie korzystam, kompa używam do pracy, więc jest tam trochę oprogramowania związanego z pracą, i steam. Nigdy nie bawiłem
  • Odpowiedz
@KrystJan: w tle mam discorda albo teamspeaka, jakieś programy od microsoft(teams, outlook) i to chyba tyle. Dodatkowo niedawno (z miesiąc temu) robiłem reinstall windowsa.
  • Odpowiedz
@KrystJan: @misioneos: @BlackMask: @EkskoN:
Przypomniałem sobie o tym wpisie.. Jeżeli kogoś to jeszcze interesuje, to kilka miesięcy temu dostałem unieważnienie VACa, bez powiadomień, bez sory ani nic. Wchodzę jednego dnia na konto a tam czysto, tzn bez bana.

Po prostu VACa nie było na tym koncie, VACa wymyśleliście wy, dziennikarze! ( ͡° ͜ʖ ͡°) #pdk
  • Odpowiedz