Wpis z mikrobloga

@czlowiekkmen: ale chodzi ci o coś na wzór reduktora, czy planetarnej?
z reguły sprzęga się dwa koła z tym, że kolejne (3) jest na tym samym wale co (2) więc generować wystarczy po 2 koła. Ale z chęcią dowiem się czy jest już opcja generowania większej ilości, w SE pracowałem tylko rok i to na ST6 :f
@StaraSzopa: Dlaczego? Bardzo sobie chwalę ten program. Jedyne co działa "źle" to styczności, ale z tym wiekszosc cadow ma problem. Fajna powierzchniówka, dobry moduł do blach, intuicyjne złożenia.

Miałem przyjemność męczyć inventora na początku kariery zawodowej i niestety nie wspominam tego ponad-roku dobrze.

@motoinzyniere: Kolega pytał o generatory, tam takiej możliwości nie ma :)
@KuterPstragow: założyłem specjalną teczkę gdzie dokumentowałem ciekawsze błędy z SE ale niestety została w poprzedniej pracy dla przyszłych pokoleń ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
kilka z nich pamiętam:
-jak znikanie elementów ale gdy zrobiłeś w nim operację wycięcia to się pojawiał
-prt które crashowały całe złożenia
-czasem detale 400x20 wyglądały jak kwadrat, dopiero w złożeniach nabierały odpowiednich proporcji :D
-relacja wiązań przy większych maszynach to była tragedia, raz
StaraSzopa - @KuterPstragow: założyłem specjalną teczkę gdzie dokumentowałem ciekawsz...
@StaraSzopa: ja pracuje od st3 na solidzie (stary niebupdatowanym soft) teraz na najnowszym i spotkalem troche bugow, ale nie takich jak pisales albo wkleiles- raczej drobiazgi związane ze stycznościa (tu jak kombinujesz jest slabo - zdarzaja się krasze), jakies błędy pamięci, był zalatany już bug związany z relacjami i nieaktywnymi częściami.

Ja sovie chwalę, pracowałem dosx dlugo na inventorze i było ciężko, zdarzaly się crashe, zdarzaly sie dziwne rzeczy.
Próbowałem Fusion360