Aktywne Wpisy
KingaM +206
POLSKIE WESELA TO KWINTESENCJA POLACTWA
1. Imprezy w pałacach, gdzie 98% uczestników niedawno miało tylko obesrane gacie, a teraz szlachta w #!$%@?, wesele w pałacu kurłaaaa.
2. Sam wygląd pałacy. Jakieś #!$%@? obrazy zagłoby na suficie (pic rel), na podłodze obsrane płytki z OBI, do tego #!$%@? krzesła obciągnięte jakąś #!$%@?ą, białą tkaniną, pseudo mosiężne żyrandole z żarówkami, które wyglądają jak świece.
3. Wynajmowanie samochodów marek premium albo klasyków żeby przyjechać od
1. Imprezy w pałacach, gdzie 98% uczestników niedawno miało tylko obesrane gacie, a teraz szlachta w #!$%@?, wesele w pałacu kurłaaaa.
2. Sam wygląd pałacy. Jakieś #!$%@? obrazy zagłoby na suficie (pic rel), na podłodze obsrane płytki z OBI, do tego #!$%@? krzesła obciągnięte jakąś #!$%@?ą, białą tkaniną, pseudo mosiężne żyrandole z żarówkami, które wyglądają jak świece.
3. Wynajmowanie samochodów marek premium albo klasyków żeby przyjechać od
fenixs +1143
Siemano,
Mam zajebiście ważne pytanie. Często jak szukam przepisów albo oglądam jakieś kulinarne jutuby i przepis wymaga ziemniaków to padają takie zdania jak: "do tego przepisu kup ziemniaki z dużą/małą ilością skrobi", "polecam użyć ziemniaki odmiany xyz".
Skąd taki szary człowieczek bez dostępu do jakichś giełd warzywnych ma dostać ziemniaki gdzie ma jakiś wybór? Bo u mnie w okolicy jedyny wybór jaki mam to 2kg, albo wielki worek... No i czasem są bataty.
https://polskiziemniak.pl/typy-kulinarne/
Ogólnie, jeśli chcesz te ziemniaki ugniatać, lub smażyć, to powinieneś mieć ziemniaki, które mają dużo skrobi, czyli typ C.
Ale jeśli chcesz wrzucić kawałki ziemniaków do zupy lub sałatki, to potrzebujesz typu A (z