Aktywne Wpisy
matiKKS +8
Szukam serialu na jesienno-zimowe wieczory. Długość odcinka najlepiej nie więcej niż godzina, ilość do 100 odcinków lub niewiele więcej. Pozbawiony wielokrotnych scen seksu, erotyzmu, ciągłych przekleństw. Serial już skończony, żeby nie czekać na kolejne sezony. Przez 4 lata przerobiliśmy dwa kompletnie różne seriale, które przypadły nam do gustu- The Crown i Ranczo.
Na pewno odpadają:
- The office (nie ten humor dla drugiej osoby)
- Dom z papieru
- Breaking bad (widziałem)
- Skazany na śmierć (widzieliśmy)
Na pewno odpadają:
- The office (nie ten humor dla drugiej osoby)
- Dom z papieru
- Breaking bad (widziałem)
- Skazany na śmierć (widzieliśmy)
mickpl +1322
Paszyk się odgraża, że jak nie będzi 0% to nie będzie też budowy komunalnych. Panie ministrze, bardziej z grubej rury trzeba. Ogłoście tam w PSL, że jak nie będzie dopłat dla kolegów z deweloperki to przyblokujecie kasę na onkologię czy psychiatrię dziecięcą.
#nieruchomosci
#nieruchomosci
#blacksailsgame #grybezpradu #modelarstwo
.co to jest?
@FAZZY_bez_humoru:
Tak i nie :D
chciałem jakiś żaglowiec do dioramy z cthulhu.. ale pogrzało ich z cenami
Nie, modele statków to okres 1770-1830 tak zwana "Golden Age of Sail" Blas sail serial dzieje się około 100 lat wcześniej.
Zbierasz swoją flotę, masz do wyboru
1. Royal navy - Anglia
2. Marine nationale - Francja
3. Armada Española - Hiszpania
4. U.S Continental navy
Black seas od warlord games
"Nuestra Señora de la Santisima Trinidad" miało być 4 pokłady :)
Tak, wraz z zestawem startowym dostajesz "rulebook" (niestety gra jest jak na razie tylko po angielsku) za który to płacisz 250-300 cebulionów, ja dałem na promocji w https://sklep.wargamer.pl/ 200 cebulionów (generalnie ostatnio sporo promocji tam mają). Modele sklejasz, olinowujesz i malujesz sam, do każdego statku masz kartę znaczniki akcji, komend, stanów załogi oraz statku, jak kupujesz flotę albo jakiś statek lub kilka oddzielnie to otrzymujesz do nich niezbędne karty
Ostatni raz malowałem figurki od italeri w 1/72 jakieś 15 lat temu na oko. Modele też jakoś tak, od tamtego czasu nic, generalnie black seas mnie zainteresował do tego stopnia że stwierdziłem że wrócę, więc patrzysz na modele sklejone przez "laika" :D, grunt to przygotowanie czyli kawałek wolnego stołu, jakaś kropelka i pochodne zwykły klei modelarski nożyk/skalpel oraz małe przecinaki boczne lub nożyczki z małym ostrym czubkiem. Cały kadłub
Spoko, jak byś złapał bakcyla i nie wiedział co i jak to wal na priv :)
Do tego w każdym większym mieście są stowarzyszenia/kluby w których można rozgrywać mecze towarzyskie w różne bitewniaki a starter set o którym wspominałem pozwala na gre 2 graczy :)
Tu podobny system i bitwa pod Trafalgarem (te światła salw są mega :D) od 10:20