Aktywne Wpisy
karetpoker +10
#ukraina #rosja #wojna
Wam jest do śmiechu, że Ukraińcy wjechali w Rosję, ale mnie nie do końca. Doktryna jądrowa Rosji stanowi, że w przypadku zagrożonej integralności terytorialnej Federacyji Rosyjskiej, ta może użyć broni atomowej. A Ukraina właśnie to robi. Po #!$%@? tak igrać? Co ten rajd daje? Na moje to przekraczanie pewnych czerwonych linii.
Wam jest do śmiechu, że Ukraińcy wjechali w Rosję, ale mnie nie do końca. Doktryna jądrowa Rosji stanowi, że w przypadku zagrożonej integralności terytorialnej Federacyji Rosyjskiej, ta może użyć broni atomowej. A Ukraina właśnie to robi. Po #!$%@? tak igrać? Co ten rajd daje? Na moje to przekraczanie pewnych czerwonych linii.
plackojad +1361
@Jakimialemlogin: @PepeXD: nie, niżej "pisali" o zwolnieniu z ZUS, a nie o postojowym.
nie róbcie kurtyzany z logiki. dostaliście na konto wymierną pomoc 2080 zł. pytanie nie brzmi "czy została wydana decyzja administracyjna w sprawie udzielenia pomocy" tylko "czy podmiot otrzymał pomoc".
odpowiedź więc brzmi: tak, otrzymał
Czekam na jakieś potwierdzone info, bo póki co jak widzisz zdania są podzielone, a glupio byłoby zmarnować szanse na to
na stronie PUP jest napisane, że wniosek o pożyczkę można wysyłać dopiero po ogłoszeniu naboru. nabór został ogłoszony na początku kwietnia, ale dotyczył on działalności zatrudniających pracowników.
i teraz nie wiem, czy sam fakt podpisu prezydenta już oznacza, że można wysyłać, czy musi zostać ogłoszony nowy nabór dla samozatrudnionych.
@Jakimialemlogin: można link?