Wpis z mikrobloga

Chciałbym złożyć wniosek o pożyczkę 5 tys zł dla samozatrudnionych. Trzeba wypełnić ten formularz dotyczący otrzymanej już pomocy. Dostałem postojowe 2080zl i złożyłem wniosek o zwolnienie ze składek ZUS. Ktoś wie co tu trzeba wpisać w takim przypadku? #zus #tarczaantykryzysowa #postojowe #dzialalnoscgospodarcza #firma #dotacje
Jakimialemlogin - Chciałbym złożyć wniosek o pożyczkę 5 tys zł dla samozatrudnionych....

źródło: comment_1587286383oLcHmGS2I9P1Xr5blHwjvZ.jpg

Pobierz
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Jakimialemlogin: ja też dostałem kasę na konto, ale nie mam żadnej oficjalnej decyzji o tym, więc de facto nie udzielono mi pomocy jak na razie. Nawet nie mam nigdzie w PUE decyzji o wypłacie $.
  • Odpowiedz
@Jakimialemlogin: na razie zadałem pytanie i czekam na czyjąś pomoc. Nie wiem czy nie #!$%@?łem, bo wysłałem to jako umowę w PDF oraz wniosek z Excela wydrukowałem do PDF i załączyłem jako pdf (,)
  • Odpowiedz
niżej o tym pisali - jeśli złożyłeś, a oficjalnie nie dostałeś odpowiedzi, to wpisujesz, że NIE.

@Jakimialemlogin: @PepeXD: nie, niżej "pisali" o zwolnieniu z ZUS, a nie o postojowym.
nie róbcie kurtyzany z logiki. dostaliście na konto wymierną pomoc 2080 zł. pytanie nie brzmi "czy została wydana decyzja administracyjna w sprawie udzielenia pomocy" tylko "czy podmiot otrzymał pomoc".

odpowiedź więc brzmi: tak, otrzymał
  • Odpowiedz
@advert: bo do końca nie wiem co tam wpisać. „Świadczenie postojowe”? Organ ZUS?
Czekam na jakieś potwierdzone info, bo póki co jak widzisz zdania są podzielone, a glupio byłoby zmarnować szanse na to
  • Odpowiedz
@PepeXD: o pożyczkę na razie nie wysyłałem, bo ja mam JDG i mam pewne wątpliwości, czy już można.
na stronie PUP jest napisane, że wniosek o pożyczkę można wysyłać dopiero po ogłoszeniu naboru. nabór został ogłoszony na początku kwietnia, ale dotyczył on działalności zatrudniających pracowników.
i teraz nie wiem, czy sam fakt podpisu prezydenta już oznacza, że można wysyłać, czy musi zostać ogłoszony nowy nabór dla samozatrudnionych.
  • Odpowiedz
@advert: dostałem informacje z pierwszej ręki, czyli od pracownicy z urzędu pracy. Masz racje, nabór na pożyczki dla samozatrudnionych dopiero ruszy, tamten nabór był dla przedsiębiorców posiadających pracowników
  • Odpowiedz
@advert: A może wiesz jak w takiej sytuacji: składałem o zwolnienie z ZUS i o postojowe. Lecz nie dostałem żadnej odpowiedzi ani nie dostałem przelewu na konto. Co wpisać w tej sytuacji?
  • Odpowiedz