Wpis z mikrobloga

@chixi https://www.gnom-gnom.com/sugar-free-keto-caramel-sauce/ Coś takiego znalazłem. Masło, śmietanka, ksylitol i sól. Różnica taka, że w ww. przepisie stosunek masła do śmietany wynosił 1:2, a u Ciebie 1:1. Nie znam się na gotowaniu, ale białko (w śmietanie jest go więcej niż w maśle) pomaga emulgować tą mieszaninę. W najtańszych mielonkach dodają dużo białka, żeby związać wodę z tłuszczem. Tylko tego nie przegrzej po dodaniu śmietany, bo będzie się rozwarstwiać choćbyś się do tego
  • Odpowiedz
  • 1
@MojWlasciciel oczywiście teraz znalazłam screena i powinnam zrobić po 100g ksylitolu i śmietanki a 50g masła XD, tak czy tak dobrze wyszło bo to jest moja granica słodyczy, nie wyobrażam sobie jakby tego ksylitolu było dwa razy więcej :D

@luk04330 po pierwsze on gorący to jest taki bardzo bardzo gorący więc cokolwiek to musi przestygnąć bo nawet Ty nie dałbyś rady ;)
A po drugie to ja nie lubię bardzo
  • Odpowiedz