Wpis z mikrobloga

Elo, możecie polecić jakieś dobre, uniwersalne słuchawki do komputera bez mikrofonu (muszą być też przewodowe)?

Co mam na myśli mówiąc uniwersalne? Musi być możliwie jak najlepsza jakość dźwięku, głównie będę ich używać do oglądania filmów na YT, a także słuchania muzyki. W gry praktycznie już nie gram, ale może kiedyś w coś zagram, więc do gier też mogłyby być dobre, zwłaszcza chodzi mi tu o dźwięk przestrzenny (chociaż czy za to przypadkiem nie odpowiada karta dźwiękowa? nie wiem xD).

Aha, budżet to maks 200 zł

#hardware #sluchawki #muzyka #gry #komputery
  • 13
zwłaszcza chodzi mi tu o dźwięk przestrzenny (chociaż czy za to przypadkiem nie odpowiada karta dźwiękowa?

@maciorqa: dźwięk "przestrzenny" można uzykać efektami, ale najlepszy efekt jest wtedy kiedy wynika to z charakterystyki słuchawek. Ile chcesz wydać?
@maciorqa:
* wariant otwarty ISK HF2010 - miałem wersję od takstar i były świetne za te pieniądze
* wariant zamknięty ISK HP2011 - któreś już słuchawki w tej obudowie. Zdaje się że pierwsze HyperX to był rebrand z dołączonym mikrofonem
* Superlux HD330 - klasyka

Jakby co to dostawa z x-kom jest za darmo przy zamówieniu przez aplikację.

Co do Koss Porta Pro to trzeba się liczyć z wymianą kabla, bo
@Paczek_w_masle: A jakbyś mógł polecić jakieś wykraczające troszeczkę poza mój budżet? Np do 250? Znajdzie się coś dużo lepszego, czy różnica tak nieznaczna, że nie ma sensu dopłacać i lepiej kupić jakiś z tych, który już wymieniłeś?
@maciorqa: osobiście to polecam dołożyć do HyperX Cloud Alpha.

Teraz mam HyperX Cloud Alpha. Myślę że spokojnie ponad rok, może ponad dwa lata, i wyglądają jak nowe. Poduszeczki mimo tego czasu nie wyglądają jakby miały się złuszczyć. Są mega wygodne. Używam ich codziennie po kilka godzin. Mikrofon jest całkiem niezłej jakości, nie potrzeba zewnętrzenego. W zestawie są dwa kable. Jest krótki kabel (z pojedynczym jackiem), więc spokojnie można podpiąć do