Aktywne Wpisy
Maniek81 +7
#ukraina Oddaliśmy prawie cały sprzęt wojskowy Ukrainie. Znajomy co pracuje w wojsku mówi że nasze magazyny są już prawie puste bo oprócz tego co oficjalnie to duża część sprzętu idzie pod stołem .W razie ataku na nasz kraj możemy jedynie liczyć na sojuszników z nato bo sami oddaliśmy prawie wszystko ukraińcom i nie mielibyśmy się czym bronić.Pięknie PiS nas rozbroił mam tylko nadzieję że po wyborach ktoś za to beknie #polityka
PDCCH +238
Scrolluj dalej. To tylko poseł Braun próbuje zajumać choinkę z sądu w Krakowie.
Ponoć były tam bombki z -uwaga- TĘCZĄ. Wielce wzburzyło to posła i postanowił interweniować.
https://twitter.com/VladDyjan/status/1618931750813728770
#konfederacja #polityka #bekazkonfederacji #bekazprawakow #braun
Ponoć były tam bombki z -uwaga- TĘCZĄ. Wielce wzburzyło to posła i postanowił interweniować.
https://twitter.com/VladDyjan/status/1618931750813728770
#konfederacja #polityka #bekazkonfederacji #bekazprawakow #braun
Żadna partia tak skutecznie nie dusiła patriotyzmu i miłości do swojego kraju.
#polityka #4konserwy #neuropa
@Bezimienny_BeZi: ja swój kraj kocham, tylko ludzie #!$%@? - czytaj rządy od 89r.
@Bezimienny_BeZi: no, jeszcze szwedzki mainstream polityczny wpaja od lat obywatelom, że barwy narodowe i poczucie bycia Szwedem jest niefajną postawą bo imigranci czują się gorzej.
@sid127: Za co, i dlaczego?
@Bezimienny_BeZi: czy ja wiem, mamy 40% patriotów-fanatyków bo tak myślę można wyborców tej partii nazwać. Inna sprawa co uznamy za "patriotyzm" i "miłość do swojego kraju"
@kezioezio: bo pomimo iż przez stulecia byliśmy i jesteśmy gnębieni, to jesteśmy tu i teraz. To pokazuje jakim silnym narodem jesteśmy. Przeżyliśmy Hitlera i Stalina, Przeżyjemy Kaczyńskiego i Tuska. Obecna sytuacja pokazuje, że jednak narodowość ma znaczenie.
Gdyby, rządzili ludzie których interesem jest dobro Polski, to byśmy żyli na całkiem innym poziomie. Od dawna w Polce realizuje się czyjeś interesy, nie Nasze Polskie.
A teraz wytłumacz mi
@sid127: No dobra, ale co ja i ty mamy z tym wspólnego? Ludzie żyjący kilka pokoleń wstecz są nam obcy tak samo jak niemcy żyjący sto lat temu. Ja rozumiem, że ktoś mieszka w polsce, płaci tu podatki i może być dumny z rozwoju, jaki dzięki
@kezioezio: No nie losowo, mój dziadek Leon walczył o ten kraj w
@sid127: Trochę schodzimy na tematy filozoficzne, ale pytanie - skąd wiesz co decyduje o tym, że urodziłeś się w tej rodzinie a nie gdzieś indziej? Skąd wiesz, że gdyby twój dziadek zginął, to nie urodziłbyś się zupełnie gdzieś indziej, np
@kezioezio: faktem jest, że się urodziłem tutaj, a czy byłbym tym samym człowiekiem, gdybym się urodził gdzie indziej? samo urodzenie w danym rejonie nie wpływa tak samo, jak
@sid127: Nic dziwnego jak zmieniają się okoliczności.
@jPaolo2: dokładnie, teraz są: drewniane kamienie, sucha woda itp.
zresztą język się zmienia często prowadząc do zestawień wyglądających na sprzeczne jak "czerwona bielizna"
@jPaolo2: zobacz jak zostało zeszmacone słowo "tolerancja"
@murdoc: jesteś tego pewien? ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
@jPaolo2: znaczy z jakiego?