Aktywne Wpisy
mmm_MMM +497
27 lipca - sobota - telegraficzne podsumowanie dnia #mmmecz
◯◯◯◯◯ Igrzyska Olimpijskie 2024 w Paryżu
Strzelectwo karabin pneumatyczny 10 m mix
1. Chiny 🇨🇳
2. Korea Południowa �
◯◯◯◯◯ Igrzyska Olimpijskie 2024 w Paryżu
Strzelectwo karabin pneumatyczny 10 m mix
1. Chiny 🇨🇳
2. Korea Południowa �
Beesly +4
Jest tu ktoś, komu udało się wyleczyć chrapanie? Jak do tego doszliście?
Mój niebieski tak chrapie, że odkąd urodził nam się bobas śpimy w osobnych pokojach bo stary nas budzi chrapaniem xD dopóki nie mieliśmy dziecka spałam w stoperach, no ale teraz nie mogę ze względu na dziecko, wiadomo. No i męczy nas to osobne spanie już ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Powiedzcie proszę czy udało się komuś z
Mój niebieski tak chrapie, że odkąd urodził nam się bobas śpimy w osobnych pokojach bo stary nas budzi chrapaniem xD dopóki nie mieliśmy dziecka spałam w stoperach, no ale teraz nie mogę ze względu na dziecko, wiadomo. No i męczy nas to osobne spanie już ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Powiedzcie proszę czy udało się komuś z
#rekojmia #gwarancja #prawo #prawokonsumenckie
Nie wiem czy coś się zmieniło w tek kwestii w ciągu ostatnich 2 lat, ale wcześniej prawo nie regulowało sytuacji wymiany towaru i rozpoczęcie od nowa okresu rękojmi. Większość sprzedawców nie robiła tego. Wymiana nie powodowała nowego biegu rękojmi. W mojej ocenie wyjątkiem są sytuacje kiedy
@szefol13: oczywiście, że wymusza, bo przepisy określone w KC odnośnie gwarancji nie są dyspozytywne więc w tym zakresie gwarant nie może oferować warunków mniej korzystnych niż przewiduje prawo.
§ 1. Jeżeli w wykonaniu swoich obowiązków gwarant dostarczył uprawnionemu z gwarancji zamiast rzeczy wadliwej rzecz wolną od wad albo dokonał istotnych napraw rzeczy objętej gwarancją, termin gwarancji biegnie na nowo od chwili dostarczenia rzeczy wolnej od wad lub zwrócenia rzeczy naprawionej. Jeżeli gwarant wymienił część rzeczy, przepis powyższy stosuje się odpowiednio do części wymienionej.
§ 2. W innych wypadkach termin gwarancji ulega przedłużeniu o
„Ważne! Jeżeli w oświadczeniu gwarancyjnym nie określono okresu ochrony, przyjmuje się, że wynosi on 2 lata – licząc od dnia, w
Gwarant określa okres gwarancji na 1 miesiąc lub 7 dni lub 0 dni i gwarancji nie ma
Odnośnie rękojmi odpisałem w pierwszej wiadomości. Nie znam innych wytycznych.
@MZ23: przy rękojmi nic się nie odnawia. biegnie dalej tak jak normalnie.