Aktywne Wpisy

Kenjiy +11
Cześć wszystkim!
Mam taka sytuacje w zyciu ze moja narzeczona oznajmila mi wczoraj ze jedzie na wieczór panienski do Hiszpanii. Maja tam byc 5 dni i przez te dni cos tam pozwiedzac i poimorezowac. Z mojej strony nie chce sie zgodzić na ten wyjazd bo to wiadomo, kilka dziewczyn w obcym kraju to niebezpiecznie a dodatkowo wyłoży kupe pieniedzy na ten wyjadz (ma wyjść kolo 4k - 5k ze wszystkim a obecnie
Mam taka sytuacje w zyciu ze moja narzeczona oznajmila mi wczoraj ze jedzie na wieczór panienski do Hiszpanii. Maja tam byc 5 dni i przez te dni cos tam pozwiedzac i poimorezowac. Z mojej strony nie chce sie zgodzić na ten wyjazd bo to wiadomo, kilka dziewczyn w obcym kraju to niebezpiecznie a dodatkowo wyłoży kupe pieniedzy na ten wyjadz (ma wyjść kolo 4k - 5k ze wszystkim a obecnie

Chciałbym wykonać np npm run build albo npm run install
#javascript #nodejs #docker #programowanie
do js jest webstorm
FROM node:10-alpine
COPY src/ /app
COPY package*.json /app
WORKDIR /app
RUN npm install
RUN npm run build
brakuje 1 rzeczy, musisz sobie zamontować folder dist/ żeby to co wypluje docker w obrazie znalazło się poza nim, czyli na twoim systemie/serwerze
musisz też zobaczyć czy instancja dockera zakończy działanie (exit (0)) czy będzie wisieć
A nie da się tego zrobić jedną linią w terminalu, podobnie jak poniżej?
docker run --rm -it --volume $(pwd):/app prooph/composer:7.2 install
Tu zostaje pobrany obraz, wykonany program composer z atrybutem "install" a potem usunięty kontener. Chciałabym tak samo zrobić z NPM install
Można się męczyć i wykonywać to co chcesz samemu z poziomu terminala, ale po co?
docker run --rm -it -v twoj_katalog:/app node:13.10 cd /app && npm install
A cos takiego? Nie mam jak przetestować, ale coś w ten deseń powinno działać. Podmontuj caly katalog gdzie znajduje się package.json.