Wpis z mikrobloga

@Catmmando: Aaa, Ty serio pytasz xd a więc tak. Mam indukcję, odpalam na 7 i nalewam (w tym przypadku odrobinę oleju bo ten popcorn jest z masłem), czekam aż patelnia nabierze temperaturę i wsypuję popcorn, nakrywam przykrywkę by popcorn się równo rozłożył. Gdy strzelają pierwsze ziarna to stoję i często potrząsuje patelnią, żeby popcorn się nie przypalił. Gdy dojdzie po pokrywkę, odstawiam z boku, żeby ostatnie ziarna się zrobiły i wsio
  • Odpowiedz
@Qurvinox: Zartuje oczywiście :P. Co prawda pamiętam babcia robiła kiedyś na patelni popcorn. sprzedawany był w saszetkach. Mikrofala jest praktycznie wszędzie teraz, to tylko tak robie obecnie.
  • Odpowiedz
  • 0
@Qurvinox i co lepszy jest dokladnie taki popcorn z patelni niz z mikrofali? Mi zawsze duzo bardziej smakowalo z garnka/patelni, zupelnie inny smak
  • Odpowiedz