Wpis z mikrobloga

Jak w windowsie 10, w eksploratorze plików wyeksportować pliki z jednym konkretnym rozszerzeniem ze 100 folderów naraz?

Mam parę setek folderów, w folderach są dwa typy plików. Potrzebne są mi tylko pliki z konkretnym rozszerzeniem. Jak je wyciągnać z tych wszystkich folderów naraz?

#informatyka #windows10
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Koliat: to nie jest takie łatwe kiedy masz 5 tysięcy plików w tym 2500 dubli z (1) w nazwie. Kiedy sortuje po nazwie to co drugi plik to właśnie ten (1) w nazwie.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@pycc: wyszukaj w eksploratorze ciąg znaków "(1)" - wtedy powinieneś mieć tylko te pliki które mają w nazwie "(1)" poza tym jesteś pewien że to duplikaty są? Mają różna wielkość
  • Odpowiedz
@pycc: Włącz sobie tryb miniaturek i popatrz czy aby na pewno to są duplikaty, bo jak dla mnie to wpakowałeś dwa kompletnie inne zestawy w jeden folder i wszystko pomieszałeś.
  • Odpowiedz
@Koliat: @supra107: Tak, jestem pewien. To są zdjęcia z iphone'a eksportowane przez google photos. Plik z normalną nazwą to normalne zdjęcie, a to z (1) w nazwie to to samo zdjęcie tylko w wersji "Photo live" - czyli taki gif. Windows nie otwiera tego typu zdjęć.
  • Odpowiedz
@pycc: W mojej konfiguracji Total Commandera wpisałbym po prostu "*(1)", zaznaczył wszystko i usunął. Ale tak na czysto opcja jest taka: Zaznacz>Zaznacz grupę...>Wpisujesz "*(1)*" bez cudzysłowów, klikasz OK, i usuwasz. Takie zapytanie zaznacza wszystkie pliki w których zawarty jest ciąg znaków "(1)", bez znaczenia gdzie on się znajduje i jakie rozszerzenie ma plik. Trochę bardziej detalicznym zapytaniem byłoby "*(1).heic", czyli wszystkie pliki HEIC, których nazwa kończy się ciągiem "(1)".
  • Odpowiedz
wyszukaj w eksploratorze ciąg znaków "(1)" - wtedy powinieneś mieć tylko te pliki które mają w nazwie "(1)"

@Koliat: @supra107: Ok, zadziałało. Dzięki za pomoc.
  • Odpowiedz