Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
#rolki #kiciochpyta

Jest ktoś tutaj co na rolkach umie trochę jeździć?

Podczas gdy próbuję hamować pługiem nieważne ile siły dam, aby utrzymać pozycje z nogami na boki to one zawsze mi się zjadą, co sprawia że hamowanie nie jest zbyt efektywne. Filmiki na yt nic o tym nie mówią, jak poprawić technikę.
  • 13
  • 1
@innigri: Mnie się zdaje, że rolki to nie narty. Hamowanie pługiem na rolkach nie ma większego sensu, można to robić tylko przy bardzo małych prędkościach. Trenuj jazdę na jednej nodze i równocześnie T-stop. Nie jest trudny, a bardzo skuteczny.
@innigri: Mirek wyżej dobrze pisze - tstop jest podstawową metodą hamowania na początek. Pług sprawdza się bardziej w kontrolowaniu prędkości i jako wejście w soul slide - co nie znaczy, że nie warto go trenować, bo to dobre ćwiczenie jazdy z przesuniętym środkiem ciężkości.
@kaczmarejloooo: Może to był błąd u mnie, że mnie obracało. Za mocno cisnęłam tę rolkę, aby skrócić drogę hamowania jak najbardziej. I jak z pozycją tak na początek, lepiej #!$%@?ć tę nogę jak najmocniej w tył, czy jednak t-stop robić z rolką blisko drugiej rolki, bo i tak i tak mówią aby robić. Oczywiście żadnej nie potrafię. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 1
@innigri: Mnie też początkowo obracało, to chyba normalne. Początki na rolkach to był dla mnie strach przed hamowaniem. Trzeba po prostu trenować. Mnie to zajęło kilka tygodni. Powodzenia!