Wpis z mikrobloga

Właśnie popsuła mi się zmywarka, a zapasowa powiedziała żebym sam se zmywał więc muszę kupić nową.
Czy ktoś może doradzić za czym się rozglądać? Na co zwracać uwagę etc. Oczywiście wkład, co jeszcze?

#dom #agd #amicacwel #mieszkanie
  • 7
  • Odpowiedz
@ahaw Dla mnie było ważne, żeby miała koszyk na sztućce. Coraz częściej się z tego rezygnuje na rzecz większej górnej szuflady. IMO koszyk jest wygodniejszy (wyciągam i stawiam na blacie), niż przekładanie każdego widelca z szuflady do szuflady osobno. Ale idzie znaleźć takie z oboma rozwiązaniami jednocześnie. Fajny bajer to też regulacja wysokości górnego kosza - można większe rzeczy wstawiać na dół, albo wyższe szklanki na górze, wedle potrzeb.
  • Odpowiedz
@jempierozki: @Niszczycielski_Muminek:
żona życzy sobie górną szufladę na sztućce, tego nie przewalczę. Zresztą mamy małe dziecko które włazi nam do zmywary i boję się że kiedyś dziabnie się o nóż :(

regulowana wysokość jest super, teraz mamy i chcemy:)
  • Odpowiedz
@ahaw Co kto woli. :)
To z ciekawostek dorzucę jeszcze, że u mnie w BEKO jest jeszcze patent, że w dolnym koszu są takie sprytne plastikowe uchwyty po bokach, że można wrzucić do zmywary jednocześnie 2, czy tam 3 tace z piekarnika (wchodzą pod skosem). Mała rzecz, a cieszy.
  • Odpowiedz
@Niszczycielski_Muminek: po prostu kiedy nie potrzebujesz myć sztućców demontujesz sobie szuflade i możesz u góry też więcej włożyć, do szuflady wchodzi o wiele więcej sztućców niż do koszyka, więc można następnym razem umyć, czy coś, o to mi chodziło
  • Odpowiedz