Wpis z mikrobloga

@Migfirefox: próbowałeś się już bawić programikami do projektowania druków 3D? Ja się tam nie znam, ale sądzę, że warto było by w przyszłości posiadać taką umiejętność :)
@noisy: Tym się nie bawiłem. Drukarki 3D na razie nie przewiduję u siebie.

@Mehqods: Te 2 diody dawałyby więcej światła niż lampy samochodowe…

@Wapniak: Albo jakiś zajebisty driver z sieci, albo bm musiał coś swojego wykombinować. Wsparcie techniczne mam.
@Mehqods: jedna 18500 starczy pewnie na godzinę, ale licząc przy tym, że jedna dla jednej "lampki"

@Migfirefox: Z driverem może być problem, ale na forum o latarkach nie takie rzeczy widziałem, za parę złotych może i samemu zrobisz:)
@Migfirefox: mało kto ma drukarkę. Dowiedz się kto z Twoich znajomych ma, albo gdzie możesz u kogoś wydrukować i zacznij ćwiczyć. Za 5 lat będziesz ludziom projektował rzeczy za dobrą kasę ;) Sounds like plan?
Dowiedz się kto z Twoich znajomych ma, albo gdzie możesz u kogoś wydrukować

@noisy: Obawiam się że nie mam takich. Na 30 osób w klasie czasem tylko ja wiedziałem o czym gada nauczyciel.

4 lata teleinformatyki i biłem większość szkoły nawet w informatyce.

Nie wiesz może czy modele wykonane w Inventorze też się da do drukarki wrzucić?
@Migfirefox: nie wiem :/ jestem noobem w 3D, natomiast gdybym miał wolne 2 kafle, to bym zainwestował w rep-rapa. Są natomiast serwisy on-line, w których można zamówić wydruk. Chciałem Ci rzucić temat do przemyśleń. Jakby nie było druk 3D nadaje nowy sens pracy projektanta. Znacznie skraca drogę od projektu do końcowej realizacji. Projektant może poczuć się jak 100% twórca danej rzeczy :)

Wiesz, wychodzę z założenia, że kiedyś nagrywarki CD też