Aktywne Wpisy
Defined +589
Czy Koalicja Deweloperska działa w Polsce nieprzerwanie od co najmniej 24 lat? Myślę, że wielu z was ma gdzieś w głowie frazę "w polsce brakuje 2 miliony mieszkań". Otóż okazuje się, że ta fraza jest wtłaczana Polakom do głowy od co najmniej 24 lat. Jaki jest jej cel? Clickbait? Propaganda mająca wmówić Polakom, że mieszkanie jest towarem deficytowym i musi dużo kosztować?
Oczywiście struktura i oczekiwania Polaków się zmieniały przez lata -
Oczywiście struktura i oczekiwania Polaków się zmieniały przez lata -
dotankowany_noca +1551
#konfederacja #bekazprawakow #fronda #homofobia #lgbt #polityka
Komentarz usunięty przez autora
a) katolikami
b) socjalistami
c) ludzmi wciskajacymi swoje skrajnie lewe ideologie
Nie ma partii dla mlodych ateistow/antyklerykałów ktorzy maja w dupie kosciol albo czerwonych zboczuszków i jednoczesnie chcieliby placic uczciwe podatki i prowadzic dzialalnosc nie bedac golonym jak za okupanta. W skrocie jak jestes zwyklym mlodym czlowiekiem bez wpranych katolickich/lewicowych wartosci
@januszfleciarz: Jest taka partia i jest to Konfederacja. Chyba że ty jesteś amtyklerykałem, który całe zło świata upatruje w Kościele i który chce zniszczyć katolicyzm, no to wtedy nie. Ale jeżeli jesteś normalny jak ja, to istnienie katolicyzmu nie powinno ci
@januszfleciarz: Chcą. Chcą całkowitego rozdziału Kościoła od państwa, jeśli chodzi o wolnościowców. Niestety Konfederacja to też Narodowcy i Braun, dlatego na razie ten postulat nie jest podnoszony, chyba że chcemy wrócić poza sejm do 1% poparcia. Choć nawet Braun jest przeciwny finansowaniu Kościoła przez państwo, to wielu jego wyborców już nie jest o tym przekonanych. W ogóle w społeczeństwie jest przyzwolenie na finansowanie wszystkiego przez państwo,