Wpis z mikrobloga

@Niezgodny: no mi np wstyd ze na nich oddalem glos. Nie ma w Polsce partii dla ludzi ktorzy nie sa:
a) katolikami
b) socjalistami
c) ludzmi wciskajacymi swoje skrajnie lewe ideologie
Nie ma partii dla mlodych ateistow/antyklerykałów ktorzy maja w dupie kosciol albo czerwonych zboczuszków i jednoczesnie chcieliby placic uczciwe podatki i prowadzic dzialalnosc nie bedac golonym jak za okupanta. W skrocie jak jestes zwyklym mlodym czlowiekiem bez wpranych katolickich/lewicowych wartosci
  • Odpowiedz
@Volki: oczywiscie ze mam swoje poglady bo jak mozna zauwazyc z tekstu nie jestem katolikiem, ale nie jestem tez za multikulturalizmem, ale przedkladam dobre zycie nad idelogiczne pierdoły. Nie obchodzi mnie co ludzie robia w domu dopoki mnie nikt nie zaczepia, nie zmusza ani nie odtraca przez to, ze wiekszosc ludzi zyje jak powie kler lub idol lewicowy, a ja sam sobie zyje dostatnio.
  • Odpowiedz
  • 1
@januszfleciarz Ale musisz się zdecydować na jakiś pogląd, bo państwo musi mieć jakiś światopogląd (kara za gwałt, kara śmierci za morderstwo, małżeństwo z dzieckiem etc.).
  • Odpowiedz
no mi np wstyd ze na nich oddalem glos. Nie ma w Polsce partii dla ludzi ktorzy nie sa:

a) katolikami

b) socjalistami

c) ludzmi wciskajacymi swoje skrajnie lewe ideologie

@januszfleciarz: Jest taka partia i jest to Konfederacja. Chyba że ty jesteś amtyklerykałem, który całe zło świata upatruje w Kościele i który chce zniszczyć katolicyzm, no to wtedy nie. Ale jeżeli jesteś normalny jak ja, to istnienie katolicyzmu nie powinno ci
  • Odpowiedz
@Volki: to juz jak studia filozoficzne. Jako cywilizacja mamy ogolnie przyjete jakies zasady i obojetnie kto by nie byl u wladzy to ludzie zgodnie stwierdza, ze np. zabojce trzeba ukarac. To wydaje sie mi logiczne, bo taki system sobie zasad, praw i kar sobie wypracowalismy i poglady nie maja az takiego wplywu tutaj. Mysle ze zgodnie odpowie ci na to narodowiec i socjalista. Chyba ze to juz jakis skrajniak i bedzie
  • Odpowiedz
  • 1
@januszfleciarz Dla ciebie logiczne, a dla innych nie, dlatego jest prawo, które jest oparte na jakichś zasadach moralnych. Ty musisz się zdecydować co powinno obowiązywać.
  • Odpowiedz
@Jah00: Przeszkadza mi katolicyzm. Bo skoro sa tam tacy libertarianie i ateisci, to czemu zgodnie nie chca, zeby kosciol byl finansowany ze skladek wiernych? Jakby moje pieniadze na to nie szly to bym mial to w dupie. Dlatego partia Konfederacja NIE jest przyjazna dla ateistow czy niepraktykujacych. Brzmi to jak komentarz agenta pisu w stylu "nie glosowalem na nich, ALE robia duzo dobrego". Nie przeszkadza nikomu to, ze taka pro-wolnosciowa partia
  • Odpowiedz
@januszfleciarz: oczywiscie przeszkadza mi w sensie FINANSOWANIA z budzetu i UMORALNIANIA publicznego. Nie mam nic przeciwko wierze w kosciele i w domu, mam przeciwko przeciwko wciskaniu religii do szkol i sypania kasą z podatkow na ugrupowania religijne
  • Odpowiedz
to czemu zgodnie nie chca

@januszfleciarz: Chcą. Chcą całkowitego rozdziału Kościoła od państwa, jeśli chodzi o wolnościowców. Niestety Konfederacja to też Narodowcy i Braun, dlatego na razie ten postulat nie jest podnoszony, chyba że chcemy wrócić poza sejm do 1% poparcia. Choć nawet Braun jest przeciwny finansowaniu Kościoła przez państwo, to wielu jego wyborców już nie jest o tym przekonanych. W ogóle w społeczeństwie jest przyzwolenie na finansowanie wszystkiego przez państwo,
  • Odpowiedz