Wpis z mikrobloga

Czy może dobrym pomysłem będzie przewalutowac oszczednosci na euro albo inną walutę w dobie co się czyta, nadchodzącym bankructwie?
#finanse
  • 10
@Andi128 ale trzeba mieć już powoli świadomość, że oszczędności #!$%@? strzeli. Dlatego pytam się jak można chociaż w minimalnym stopniu je zabezpieczyć.
@hooyer: nie rozumiesz, złota nie ma na rynku tam gdzie powinno być, ludzie przewidując kryzys już je wykupili. Można kupić biżuterię ale przez aspekt wartości rzemieślniczej czy jak to nazwać to jest zwyczajnie nie opłacalne a w większej skali nawet nie do przeprowadzenia.
@humm: nie wiem, ja ładuje w budowę. Przynajmniej będę miał gdzie mieszkać bez czynszu a kredyt jeśli nie stracę pracy to mam na szczęście dość niski w porównaniu z zarobkami więc kosztem znacznego obnizenia poziomu życia powinnem jakoś go udźwignąć.
@Andi128 ja już niesetety nie zdążę, a a miałem plan w tym roku. Mam gdzie mieszkać, ale boję się, że zaraz moje oszczednosci nic warte nie będą. Czas chyba część pieniędzy transferować, a część trzymać w skarpecie. Eh.