Aktywne Wpisy
rozqrwiciel +981
Dostałem przedsądowe wezwanie do zaprzestania naruszania dóbr osobistych, bo na osiedlowej grupie napisałem czym się trudni jedna z sąsiadek, która się wcześniej do mnie #!$%@?ła xDD
Co 1-2 tygodnie znajoma "Pani ze wsi" dostarcza mi jajka, jakieś warzywa i inne produkty z własnego gospodarstwa. Najczęściej jestem w mieszkaniu, więc od niej odbieram, czasami jak mnie akurat nie ma to otwieram jej zdalnie drzwi, zostawia, wychodzi.
Na grupie mieszkańców "elitarnego i priestiżowego" osiedla, które przyszło mi zamieszkiwać, ktoś wrzucił jej zdjęcie z pytaniem, dlaczego "takie osoby" są wpuszczane przez ochronę. Kilka osób (głównie Karyny) poparły, że przecież trzeba dbać o azyl, o bezpieczeństwo (czyt. jak ktoś nie nosi przynajmiej Gucci czy innego gówna to nie powinien przekraczać progu, żeby nie zaburzać poczucia estetyki szanownych państwa jego mać...). Szczególnie jedna Karyna spruła się dość mocno, że sobie nie życzy, że będzie interweniować itp.
Uprzejmie
Co 1-2 tygodnie znajoma "Pani ze wsi" dostarcza mi jajka, jakieś warzywa i inne produkty z własnego gospodarstwa. Najczęściej jestem w mieszkaniu, więc od niej odbieram, czasami jak mnie akurat nie ma to otwieram jej zdalnie drzwi, zostawia, wychodzi.
Na grupie mieszkańców "elitarnego i priestiżowego" osiedla, które przyszło mi zamieszkiwać, ktoś wrzucił jej zdjęcie z pytaniem, dlaczego "takie osoby" są wpuszczane przez ochronę. Kilka osób (głównie Karyny) poparły, że przecież trzeba dbać o azyl, o bezpieczeństwo (czyt. jak ktoś nie nosi przynajmiej Gucci czy innego gówna to nie powinien przekraczać progu, żeby nie zaburzać poczucia estetyki szanownych państwa jego mać...). Szczególnie jedna Karyna spruła się dość mocno, że sobie nie życzy, że będzie interweniować itp.
Uprzejmie
PetalMind +231
Właśnie zerwała ze mną dziewczyna bo wymagam zbyt dużo uwagi(chce się przytulać) i za dużo mówię skarbie, rybko etc XDDDD nie wiedziałem że podstawowe rzeczy to za dużo dla dzisiejszych kobiet
#zalesie
#zalesie
ja, jest wydrukowany na płynie do dezynfekcji ze stacji orlen
@SctSc:
1. wszyscy noszą maski
2. wszyscy z jakimikolwiek objawami i chętni mogą się przetestować na życzenie
3. wszystkich pozytywnie przetestowanych kompletnie izolujemy
4. wszystkich z którymi pozytywnie testowani mieli lub mogli mieć kontakt szukamy i testujemy (setki lub tysiące osób w okolicy chorego)
5. zakazać dużych skupisk ludzi i tylko minimalnej ilości potrzebnych jak szkoły,
Jakby wszyscy maski nosili, myślę, że gospodarka może wrócić do +- normy, może poza pubami/koncertami. Ale nawet galerie czy sklepy typu empik/leroy mogłyby działać.
Jak teraz o tym myślę, koszt
@SctSc: Maski szyją ludzie po domach, wystarczy płachty tej flizeliny
@SctSc: Niemcy mają plan, chcą zalać kraj (albo i całą Europę testami) - chcą za miesiąc robić 200 000 testów dziennie! w tydzień chcą robić tyle testów ile inne państwa zrobiły od początku epidemii)
Z takim podejściem da się wyłapać wszystkich chorych w sensownym czasie
Tak przy okazji, widać dziwne
@megawatt: ?
@SctSc: przy czym dość intensywnie testują dalej, więc wygląda że to dane dość mocno odzwierciedlające prawdę
@Gorion103: