Wpis z mikrobloga

Zupa będąca pochodną hiszpańskiej Sopa de ajo, czyli zupy z czosnku i chleba. To nie jest 100% oryginalny przepis, raczej mocna inspiracja, służąca do zużycia składników walających się po kuchni. I - co najważniejsze - do zużycia tego chleba, który każdy ma w nadmiarze i zastanawia się, co zrobić. Nie wyrzucaj chleba, zrób se zupę - przepis z wariantami w komciu.

#gotujzwykopem
C.....y - Zupa będąca pochodną hiszpańskiej Sopa de ajo, czyli zupy z czosnku i chleb...

źródło: comment_1585484185Xb5frmJTIHDLz5KIxdxo4c.jpg

Pobierz
  • 3
Składniki można podzielić na trzy główne grupy i dodatki.

a) chleb - powinien być suchy i najlepiej podpieczony na grzanki. Jak nie podpieczesz, nie umrzesz, zupa też będzie dobra. Skrojony w kostkę... albo w to, co się da skroić suchy chleb.
b) czosnek i spółka - czosnek jest dosyć kluczowy i ciężko go pominąć w zupie, która ma go w nazwie. Dałem całą główkę, bo czemu nie, czosnek jest pyszny. Dodatkowo każdy
C.....y - Składniki można podzielić na trzy główne grupy i dodatki.

a) chleb - pow...

źródło: comment_15854842455Y1Gh5drdRAzOjE6b0AMmL.jpg

Pobierz