Aktywne Wpisy
Ale jestem #!$%@?, czasem mi się przypominają moje zajawki i słomiany zapał, to aż mnie skręca. Robilam wszystko, boks, perkusja, strzelanie, gitara, malowanie, rzeźbienie, lepienie, #!$%@? muje dzikie węże, wszystko to znam tak na 10%. Jestem zażenowana samą sobą.
PorzeczkowySok +44
cztery sery, monsterek i Ferdziu, mmmmmmm (。◕‿‿◕。)
A wy co już w ten niedzielny słoneczny poranek przygotowaliście ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zapach świeżego chlebka unosi się po całym mieszkaniu ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
#bojowkapiekarska #chleb
Dzięki!
Pierwszy raz piekłem w takiej brytfannie , żona na to mówi keksowka . Wyszedl taki bydlak
Na zakwasie?
Czasem widzę gdzieś na insta, że ludzie pieką też w takich dużych naczyniach żaroodpornych z przykrywką.
Ale Twój ładny.
Na zakwasie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
No ja przeważnie piekę w naczyniu żaroodpornym i wychodzi mi to znacznie ksztaltniejsze jak ten.
Pierwszy raz właśnie brytfanna.
Ten ma 2kg bez kilku gram :-) teraz zwazylem.
Z prawdziwym maselkiem i nic więcej nie potrzeba!
Komentarz usunięty przez moderatora
Ważne, żeby się morda cieszyła, jak będzie jadła
(⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Zaraz nastawiam nowy zaczyn żeby na jutro świeżego znów sobie pojeść ( ͡° ͜ʖ ͡°)ノ⌐■-■
No i krótki instruktaż wyrabiania samego chleba.
Tak jak @aruel89: mówi.
Może to właśnie jest ten moment, że paru wykopków przeczyta i po raz pierwszy odważy się chleb własny upiec ( ͡º ͜ʖ͡º)
Jeszcze jak!
Podążaj za tym przepisem nie da się pomylic i czegoś popsuć sam od tej pani się uczyłem
https://www.youtube.com/watch?v=RgrMdM-TcAs
@VickyPollard:
Właśnie mu dałem co do zakwasu na razie na wodzie niech się naumie tu nie ma czego popsuc
Tak wygląda po przekrojeniu i wstępnym przestygnieciu.
@ArchDelux:
Witam witam
@Rondpoint:
Powodzenia!
@Pesa_elf:
Dzięki! Pokaz później jak ci poszło
Dodaje zdjęcie po przekrojeniu, i pamiętajcie przylepka zawsze