Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@htsz_: ja upiekłem wieczorem, więc w niedzielny poranek będzie pyszne śniadanie. Gratki dla ciebie!
  • Odpowiedz
@htsz_: galanty ( ͡° ͜ʖ ͡°)-
Na zakwasie?
Czasem widzę gdzieś na insta, że ludzie pieką też w takich dużych naczyniach żaroodpornych z przykrywką.
Ale Twój ładny.
  • Odpowiedz
@VickyPollard:

Na zakwasie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
No ja przeważnie piekę w naczyniu żaroodpornym i wychodzi mi to znacznie ksztaltniejsze jak ten.
Pierwszy raz właśnie brytfanna.

Ten ma 2kg bez kilku gram :-) teraz zwazylem.
  • Odpowiedz
@htsz_: Czy ktoś kto umie zrobić jajecznicę podołałby z takim wypiekiem? Jeżeli tak to podeślij przepis z opisem wykonania jak dla pięciolatka. Fajnie Twój chlebek wygląda i chętnie bym spróbował zrobić w wolnym czasie.
  • Odpowiedz
@htsz_: wrzuć może opis jak robisz zaczyn.
No i krótki instruktaż wyrabiania samego chleba.
Tak jak @aruel89: mówi.
Może to właśnie jest ten moment, że paru wykopków przeczyta i po raz pierwszy odważy się chleb własny upiec ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@aruel89:

Jeszcze jak!

Podążaj za tym przepisem nie da się pomylic i czegoś popsuć sam od tej pani się uczyłem

https://www.youtube.com/watch?v=RgrMdM-TcAs
@VickyPollard:

Właśnie mu dałem co do zakwasu na razie na wodzie niech się naumie tu nie ma czego popsuc
Tak wygląda po przekrojeniu i wstępnym przestygnieciu.
@ArchDelux:

Witam witam
@Rondpoint:

Powodzenia!

@Pesa_elf:

Dzięki! Pokaz później jak ci poszło

Dodaje zdjęcie po przekrojeniu, i pamiętajcie przylepka zawsze
htsz - @aruel89: 

Jeszcze jak!

Podążaj za tym przepisem nie da się pomylic i cz...

źródło: comment_1585469794gc2zQvYdsGtCPD4BdjiY9X.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz