Wpis z mikrobloga

Nie wiem nawet jak to skomentować. Platforma - czy Wy jesteście normalni? Czy naprawdę Wam trzeba odebrać możliwość głosu, żebyście nie przegłosowali jakiejś głupoty? Bo wychodzi na to, że tak, skoro kontrargumentem na nieprzemyślane głosowanie jest odwrócenie kota ogonem, że gdyby nie #lewica to głosowania by w ogóle nie było. Nie wiem, czy wiecie, ale właśnie sejm na tym polega, że się głosuje. Można zagłosować mądrze, a można też zrobić to niemądrze. Teraz mleko się rozlało, więc pozostaje przeprosić, albo chociaż przyznać do stanowiska, za którym jesteście. Co to w ogóle ma być - "głosowałem, ale się nie cieszyłem"?

#polityka #bekazpo #bekazprawakow #wybory #neuropa #po
źródło: comment_1585387092ILlccueORLdWk4SxafbjzS.jpg
  • 4
@GoddamnElectric kolejny ktory nie zrozumial co się wydarzyło.
Odnoszą się do głosowania nad zmianą regulaminu sejmu
"Koalicja Obywatelska apelowała o przyjęcie bezpiecznika w postaci wskazania, że w czasie posiedzenia Sejmu prowadzonego z wykorzystaniem środków komunikacji elektronicznej umożliwiających porozumiewanie się na odległość nie mogą być zmienione Konstytucja RP, Kodeks wyborczy oraz ustawy o stanach nadzwyczajnych. Ta propozycja jednak przepadła."
@matowy: No chyba Ty nie zrozumiałeś. Przede wszystkim mówisz o innym głosowaniu, nie tym z dzisiejszego poranka - do tego o głosowaniu w sprawie poprawki Platformy, za którą Lewica była ZA. Gdzie w tym ich udział? Bo jak zażalenia to do PiSu co najwyżej. Za to ta dzisiejsza - tutaj już Platforma w pełni miała wpływ na przebieg głosowania.