@Adam_wkladamispadam: Dzięki :), smakuje też wybornie :D. Jeden z szybszych i mega dobrych obiadów. Ważne żeby składniki były dobre i nie zrobić jajecznicy z makaronem.
@helga-von-klusken @nuj-ip Guanciale, o którym myślicie, to nie polik, tylko podgardle. I szczerze mówiąc nie warto, kupiłem jakiś czas temu kawałek w delikatesach właśnie po to, żeby zrobić oryginalną carbonarę i wychodzi, że suszony boczek w smaku nic się nie różni od suszonego podgardla, za to jest mniej tłusty, więc i nie trzeba odlewać tłuszczu. Warto spróbować, jeśli chce się zrobić tak jak w oryginale, ale więcej z tego szkody
@o-o_i: guanciale jest przepyszne i lepsze na pewno od boczku. Kto odlewa tłuszcz z tego jak makaron ci to wszystko wchłonie? I nie ma też potrzeby żadnej pietruszki czy co tam ludzie wymyślają.
@chwila: Na przykład ja, bo się trochę brzydzę xD Przeraża mnie taka proporcja wytopionego smalcu do reszty składników, ale co kto lubi. Do alfredo masła nie żałuję, ale tłuszcz z mięsa mi przeszkadza. Inna sprawa, że ja wysmażam na twarde, chrupiące skwarki, a być może nie każdy tak robi
@o-o_i: w tłuszczu jest najwięcej smaku, który się wchłania w makaron, nikt nie pije tego tłuszczu prosto z patelni xd właśnie guanciale są genialne do smażenia, bo możesz sobie je porządnie wysmażyć a w środku są nadal mięciutkie xd ale co kto lubi.
#gotujzwykopem
źródło: comment_15853231220nYe1UcV1HN3gE6R5jrQV8.jpg
Pobierzhttps://roadtripbus.pl/spaghetti-carbonara/
źródło: comment_1585323379L0whRhPZRuGNwuHqDB4SAr.jpg
Pobierzźródło: comment_1585324377WznzJOG9DPP6LdT9KLv9HD.jpg
Pobierz@nuj-ip
Guanciale, o którym myślicie, to nie polik, tylko podgardle. I szczerze mówiąc nie warto, kupiłem jakiś czas temu kawałek w delikatesach właśnie po to, żeby zrobić oryginalną carbonarę i wychodzi, że suszony boczek w smaku nic się nie różni od suszonego podgardla, za to jest mniej tłusty, więc i nie trzeba odlewać tłuszczu. Warto spróbować, jeśli chce się zrobić tak jak w oryginale, ale więcej z tego szkody
Przeraża mnie taka proporcja wytopionego smalcu do reszty składników, ale co kto lubi. Do alfredo masła nie żałuję, ale tłuszcz z mięsa mi przeszkadza. Inna sprawa, że ja wysmażam na twarde, chrupiące skwarki, a być może nie każdy tak robi