Wpis z mikrobloga

Zawiera treści 18+

Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.

@tomilipin: te farfocle to pewnie efekt braku filtrowania na zimno. Zerknij czy na butelce jest napis "non chill filtered". Ogólnie nie powinno to być nic złego. Niektórzy uważają, że tak nawet masz dodatkowe niuanse w smaku do rozpoznania i pełną naturalność, ale dotyczy to raczej trunków z wyższej półki :)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Filtrowana na zimno – tak w ogóle, to Teacher’s jest całym winowajcą tego procederu. Oni, jako pierwsi zapoczątkowali i wyprowadzili proces takiej filtracji. 

@sortris: źródło: https://whiskyreset.wordpress.com/2018/03/26/teachers-highland-cream-2/amp/

Z mojego doświadczenia że starymi trunkami, a jest już całkiem spore, wnioskuje, że farfocle to oznaka starości. Coś po prostu wytrąca się z trunku, który jakby nie patrzeć jest nie tylko mieszaniną płynów, ale także zawiesiną. Po latach z bezruchu następuje widoczna sedymentacja.
  • Odpowiedz