Wpis z mikrobloga

Nie polecam usuwania subitu zwykłą szlifierką kątową do której nie podpina się odkurzacza przemysłowego w bloku - subit schodzi elegancko ale możecie stracić drzwi i zawiadomione zostanie kilka jednostek straży pożarnej ( ͡° ʖ̯ ͡°)

#remontujzwykopem #remont
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ossadagowah: Na szczęście nic, akurat poprawiałem słuchawki wygłuszające jak usłyszałem mocne walenie w drzwi i krzyki więc w porę otworzyłem, bo już strażacy mieli wyważać :|
  • Odpowiedz
@ossadagowah: Jednorazowy kombinezon, okulary które mocno dociskają się do skóry (takich najzwyklejszych plastikowych nie polecam, bo czarnego pyłu po subicie jest naprawdę masa i wlatuje za okulary) i maseczka przeciwpyłowa
  • Odpowiedz
@1Jurko: Serio byli, ktoś zauważył czarny pył subitu w powietrzu (którego była masa) jako dym (w sumie się nie dziwię) i wezwał straż. Nic mi nie grozi, jak strażacy weszli że szlifuje subit to się zaśmiali, zostawili notkę "Potwierdzenie przekazania terenu, obiektu lub mienia działaniem objętego działaniem ratownicznym" i tyle.
  • Odpowiedz
@1Jurko: Plus polecili żeby bezpyłowo to zrobić, bo niestety jak inny sąsiad też to tak zinterpretuje albo jakiś przechodzień to nie mogą odmówić i powiedzieć "tam remont trwa" tylko muszą jechać, bo jakby jednak faktycznie wybuchł u mnie pożar to by mieli problem, tak to argumentowali.
  • Odpowiedz